Cristiano Ronaldo ne može pronaći kuhara: Ne javljaju se na oglas, a plata je ogromna

Piše: Azra

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo muči se s pronalaskom ličnog kuhara u svom pravom domu na portugalskoj rivijeri. Ronaldo je trenutno u Saudijskoj Arabiji, gdje igra za Al Nassr, za koji je potpisao na dvije godine i zaradit će oko 200 miliona eura, a ondje je u procesu pronalaska privremenog doma, no ima i problem kod kuće u Portugalu, gdje ne uspijeva pronaći radnu snagu.

Usporedno sa životom u Saudijskoj Arabiji, Ronaldo gradi svoj dom u Portugalu, gdje će živjeti s porodicom jednom kad se oprosti od fudbala. Ronaldo je 2021. godine kupio zemljište u Quinti da Marinhi i planira uložiti oko 20 miliona eura u izgradnju i pripremu imanja za lagodan život.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldo planira useljenje krajem juna ove godine, kad svi radovi budu gotovi i kad saudijska Pro liga završi sa sezonom, a do tada sve mora biti sređeno tip-top. No Cristiano je naišao na problem, ne može pronaći kuhara. Kako piše portugalski list Corriero da Manha, Ronaldo je dao oglas za mjesto batlera i to se mjesto zbog plate od 10 hiljada mjesečno vrlo brzo popunilo, ali ostalo je upražnjeno radno mjesto kuhara.

Za posao kuhara, kako pišu Portugalci, nema baš interesa, a upravo je to radno mjesto izuzetno važno Ronaldu i njegovoj porodici jer jako paze na prehranu. U specifikacijama za radno mjesto stoji da bi kuhar trebao znati pripremati sve od tradicionalne portugalske hrane do azijske hrane, poput sushija, jer su oni veliki obožavatelji upravo japanske kuhinje.

Kuhar ima još jedan specijalan zadatak, a to je pažljiv odabir i priprema hrane za njihovih petero djece, a tu su Ronaldo i Georgina posebno rigorozni. Što se plate tiče, ona vjerojatno predstavlja problem u ovom slučaju jer je ista kao ona za batlera, dakle, oko 10 hiljada KM mjesečno.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još