Ovo je najljepši muškarac na svijetu: Potvrdila nauka što žene već znaju

Piše: L. K. P.

Prema zlatnom rezu, starogrčkim mjerama lica savršene ljepote koji je potvrdila savremena nauka, Rege-Jean Page proglašen je najljepšim muškarcem svijeta. Prema sudu obožavateljica serije Bridgerton, nezaboravni vojvoda od Hastingsa već je dugo najzgodniji od svih frajera koji su se u većim ili manjim ulogama pojavili u seriji, a naučnici su potvrdili ono što žene već znaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regé-Jean Page (@regejean)

Istraživanje je vodio britanski estetski hirurg Julian De Silva. Starogrčki omjer savršene ljepote Phi usporedio je s licima najzgodnijih slavnih frajera, a izračun je na prvo mjesto postavio Rege-Jeana Pagea čije se lice podudara sa zlatnim omjerom Phi čak 93.65 posto. Njegove usne ocijenjene su izvanrednima pa ne čudi što obožavateljicama sami pogled na njih budi pomisao na poljupce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regé-Jean Page (@regejean)

Treba dodati kako je hirurg De Silva koristio savremenu tehniku računarskog mapiranja, koja ne griješi.

Drugoplasirani je holivudski glumac Chris Hemsworth. Hirurg ga navodi kao primjer klasične muške ljepote, a njegova podudarnost sa zlatnim rezom iznosi 93.53 posto, što znači da su o pobjedi Rege-Jeana Pagea odlučivale nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Trećeplasirani američki glumac Michael B. Jordan može se pohvaliti s 93,46 posto podudarnosti s omjerom Phi, dok je četvrti na listi, pop zvijezda i glumac Harry Styles, dobio 92,30 posto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harry Styles HQ (@hshq)

Možda će ovo priznanje vojvodi iz Bridgertona pomoći da dobije ulogu Jamesa Bonda.

Pročitajte još