Caruso nije bio prvi izbor: Znate li ko je trebao glumiti Horatija u CSI: Miamiju?

Piše: Azra

Instagram @scifi.crime @sic_darklady_creatus_est

Glumca Davida Carusa svi najviše pamte po ulozi Horatija Cainea u seriji CSI: Miami, kojeg je glumio od 2002. do 2012. godine. No, malo ko zna da David nije bio prvi izbor za glavnu ulogu u toj kriminalističkoj seriji. Umjesto njega glumiti je trebao Don Johnson iz serije Poroci Miamija (Miami Vice).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Don Johnson (@donjohnson)

Ekipa koja je radila na seriji CSI: Miami smatrala je da je Johnson pravi odabir za tu ulogu, no nije poznato zbog čega su se predomislili i za glavnog glumca odabrali Carusa. Štaviše, David je postao svojevrsni zaštitni znak serijala, a ta mu je uloga donijela jedan od najizdašnijih honorara u svijetu TV serija.

Inače, serija se temelji na istinitoj priči, tačnije lik Horatija Cainea temelji se na stvarnom detektivu LAPD-ja Johnu Hayesu. U samim počecima serije Hayes bio na snimanju kao stručnjak za bombe. Bio je prijatelj s jednom od producentica i spisateljica, Elizabeth Devine.

Elizabeth je zbog priča koje je detektiv pričao na setu dijelove njegova rada počela uključivati u scenarij. Hayes je također davao savjete glumcima, temeljene na vlastitom iskustvu, o njihovim reakcijama na određene situacije.

Izvor: Index.hr

(E.M.)

Pročitajte još