Sjećate li se Janice iz serije “Prijatelji”, evo kako danas izgleda

Piše: L. K. P.

Glumica Maggie Wheeler proslavila se ulogom Janice u seriji Prijatelji. Glumila je djevojku jednog od glavnih likova, Chandlera, kojeg je utjelovio Matthew Perry. Glumila je u nekoliko sezona.

Maggie se nedavno oglasila o Perryjevim memoarima te je rekla da su joj tužni i teški za čitanje. U knjizi Friends, Lovers and the Big Terrible Thing glumac je govorio, između ostalog, o svojoj borbi s ovisnošću. Otkrio je da je prije nekoliko godina zamalo umro kada mu je puklo debelo crijevo od prekomjerne uporabe opioida.

– Mislim da je obavio ogroman posao i da je stvarno preživio nezamislivo. Jako sam ponosna na njega i sretna što je ovdje. Mislim da je vrlo hrabro što je napisao knjigu i priča javno o tome, stvarno pomaže mnogim ljudima, rekla je Maggie. Kaže da je Perry uprkos svojim borbama uvijek bio profesionalac u poslu.

Inače, Janice mnogi pamte po slavnoj rečenici “Oh my God”, koja je iritirala Perryjev lik u seriji, no Maggie kaže da joj ta rečenica nije dosadila. “Obožavam Janice jer ona i dalje živi”, rekla je glumica jednom prilikom. Njena ideja je bila da Janice ima kreštav i iritantan glas.

Prije Prijatelja Maggie je jedno vrijeme radila na popularnom showu Ellen DeGeneres.

-Bila sam u prvoj sezoni Ellenina showa, no kada sam dobila otkaz, bila sam slomljena. Srećom, iz toga je proizašla moja hrabrost, ali i smijeh na audiciji za slavnu seriju koji me probio u taj svijet, otkrila je ranije.

Osim u Prijateljima, Maggie je glumila u serijama Seinfeld, Will i Grace, Svi vole Raymonda i Kalifornikacija. Uz glumu bavi se i muzikom.

Pročitajte još