Sjećate li se Bube iz serije ”Lud, zbunjen, normalan”: Imala je tužnu sudbinu, a evo kako danas izgleda

Piše: Azra

YOUTUBE / Printscreen

Regionalno popularna serija ”Lud, zbunjen, normalan” osvojila je srca mnogih. Dogodovštine tročlane porodice Izeta, Faruka i Damira vječito prate neke drame.

Jedna od simpatičnih glumica koja je nasmijavala publiku iza malih ekrana jeste lik kućne pomoćnice Bube koju je glumila Belma Lizde-Kurt.

Belma Lizdre-Kurt bosanskohercegovačka je glumica rođena 1971. Najpoznatija je po ulozi Rabije Bubić “Bube” u popularnom televizijskom humorističnom serijalu Lud, zbunjen, normalan. Osim na televiziji, glumi i u filmovima te u pozorištu, a više puta se uspješno okušala i u ulozi pozorišne rediteljice. Završila je studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Belma Lizde-kurt (@belma_kurt_)

O privatnom životu poznate glumice malo se zna, te svoj život drži daleko od javnosti.

Nažalost, porodicu je prije 13 godina zadesila velika tragedija kada su Belma i njen suprug reditelj Aleš Kurt izgubili sina. Desetogodišnji Jan Isak tragično je stradao u nesreći koja se dogodila u Kanadi. Sin im je bio u vožnji kajakom koji se prevrnuo nakon čega je uslijedila velika potraga za njim.

Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, kada su šest sati kasnije pronašli i njenog sina pored podvodnog grebena. Dječak je preminuo od promrzlina.

Nakon sinove smrti, Belma se posvetila radu s djecom, a i odgajanju kćeri.

(S.B.)

Pročitajte još