Sajsi MC progovorila o majčinstvu: Dijete neću razmaziti i meni je dosta toga falilo

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @sajsimcofficial

Reperica Ivana Rašić , poznatija kao Sajsi MC, muzičkom scenom u svom stilu vlada već 20 godina. Svojim nastupima i rimama rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Na ovogodišnjem MAC-u pokazala je trudnički stomak i sve obradovala otkrivši da je trudna u 42. godini.

Nakon što je saznala da je u drugom stanju obuzeli su je strahovi zbog čega je odlučila da to ne podijeli odmah u javnosti.

– Nisam željela da se od toga pravi neka fama. Bila sam i više nego zbunjena njihovim reakcijama. Brat, koji živi u Americi, zaplakao je i otvorio rakiju staru mnogo godina da nazdravimo. Ja nisam imala takav osjećaj, bila sam, blago rečeno, zatečena i obuzeli su me brojni strahovi, ali i pogrešna uvjerenja o drugom stanju. Zbog toga mi je bilo mnogo lakše da se sa svim tim nosim ako to niko iz moje okoline ne zna i zato sam bila u „ilegali“, rekla je Ivana za srbijanske medije.

Osim mučnina nije imala drugih problema.

– Prvo mi je bila zastrašujuća pomisao da će se moje tijelo deformisati, ali sam to uspjela da prevaziđem. Tokom godina sam čula mnogo loših priča, da u trudnoći ispadaju zubi, opada kosa i bila sam ubijeđena da se to dešava svima. U početku se nisam osjećala nimalo blaženo, posebno zbog mučnina koje su bile iscrpljujuce, ali sam se smirila kad su mi doktori objasnili da su one dobar znak, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAJSI MC (@sajsimcofficial)

Sajsi smatra da je današnjim roditeljima lakše jer imaju sredstva koja im olakšavaju obaveze i brigu oko bebe.

-Kada me je suprug nedavno pitao da li hoću da idem na neku radionicu o dojenju, samouvjereno sam mu rekla da mislim da ću umjeti da podojim dijete. Za to sam sigurna da ću se snaći, za razliku od kupanja. Sad se oko svega mnogo filozofira, a mene su, recimo, kupali tako što bi me stavili na ruku i pod tuš ili slavinu. U vrijeme kad sam odrastala nije bilo toliko pomagala za bebe, dok je danas sve dostupno, priznala je.

Ivana je dodala i da ne namjerava da svom djetetu sve obezbijediti, odnosno da želi da ga nauči da mu nešto mora ostati uskraćeno.

Podsjetimo, Ivana je dvije i po godine u braku sa Markom Trmčićem iz grupe „JNA iz Beograda“.

 

Pročitajte još