Džanan Musa i Adna Dučanović ekskluzivno za „Azru“ o ljubavi, vezi na daljinu, prvom susretu: Zajednička budućnost je pred nama

Piše: L. K. P.

 

Džanan Musa, reprezentativac Bosne i Hercegovine i sjajni bek u dresu „Real Madrida“, jedan je od najboljih košarkaša Eurolige u aktuelnoj sezoni. Rođeni Bišćanin igra odlično i jasno je kako je trenutno u top formi. Musa je omiljen i kod navijača bh. državnog tima. Uvijek je davao više od maksimuma. Kako je svojevremeno priznao, igrati za reprezentaciju za njega je poseban događaj i istakao je da se za domovinu ne igra zbog novca ili slave, već jer volite svoju zemlju.

Ipak, kao i u svakom sportu, tako i u košarci, uvijek postoji rizik i mogućnost povrede, što je i Džanan iskusio sredinom prošle godine, kada je nakon povrede na terenu morao biti hitno operiran. Na svu sreću, operacija je protekla dobro i jedan od najboljih bh. košarkaša vratio se jači nego ikad.

A kako mu dobro ide na poslovnom planu, može se reći da mu i u ljubavi cvjetaju ruže. Već tri i po godine Musa je u sretnoj vezi s Adnom Dučanović, rođenom Travničankom i studenticom Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Ekskluzivno za „Azru“ Džanan i Adna govorili su o svojoj ljubavi, prvom susretu, je li teško privatni život sačuvati od očiju javnosti, koliko su često zajedno i kako funkcionira njihova veza na daljinu te planiraju li zajedničku budućnost.

– Poznavali smo se od ranije, kada sam boravio u Travniku s Reprezentacijom BiH, ali prvi kontakt i izlazak desio se nakon jednog Instagram posta koji smo oboje prokomentirali – priznao je Musa na početku razgovora.

Adna, kako bi ste Vi opisali momenat kada ste upoznali Džanana?

– Kao što je Džanan naglasio, često smo se sretali prilikom njegovog boravka u Travniku. Prvi kontakt je bio zaista poseban.

Kako se nosite s Džananovom popularnošću?

– Odlično. Na početku je bilo zaista teško, ali s vremenom sam postala svjesna situacije u kojoj se Džanan nalazi.

Džanane, je li teško privatni život držati daleko od očiju javnosti? Kako Vi gledate na to kako se Adna nosi s Vašom popularnošću?

– U nekim situacijama jeste, ali generalno se trudim da svoj krug porodice i sve što se dešava zadržim za sebe. Mislim da se i Adna odlično uklopila u moju idealnu sliku porodice.

Koliko ste često zajedno i je li teško održavati vezu na daljinu?

– Veoma često smo zajedno. Adna često dolazi u Madrid, gdje sprema ispite, dok sam ja na treningu. Odlično se slažemo, pa zato dobro i funkcionišemo.

Planirate li zajedničku budućnost?

– Naravno.

Vi ste, Adna, studentica stomatologije u Sarajevu. Koja ste godina i zašto baš stomatologija?

– Oduvijek me zanimala stomatologija i savršen osmijeh. Trenutno sam četvrta godina.

 Čime Vas je Džanan osvojio?

– To je bila ljubav na prvi pogled.

Džanane, otkrijte nam čime je Vas Adna osvojila?

– Jednostavnošću, osmijehom i harizmom.

Koja je tajna uspjeha vaše veze? Kako ste savladavali prepreke na koje ste, eventualno, nailazili?

– Sve prepreke savladavamo kompromisom i razumijevanjem. A tajna je u tome što pokušavamo da se prilagodimo jedno drugom.

Adna, koliko je Džanan romantičan i želite li nam otkriti njegov najromantičniji gest?

– Moram priznati da je veoma romantičan. A detalje za sada želim da zadržim za sebe.

Uz sve obaveze, Džananove s treninzima i utakmicama, a Vaše, Adna, s fakultetom, koje iziskuju mnogo rada, sigurno uživate u zajedničkim slobodnim trenucima. Koju vrstu odmora volite, jeste li u tome slični?

– Tu se malo razlikujemo. Džanan više voli more, dok ja uživam nekako više na planini.

Jeste li se nekad našli zajedno na terenu ispod koša, jeste li igrali nekada košarku jedan na jedan?

– Nekoliko puta smo imali priliku da se okušamo zajedno u košarci, ali bih ja to, ipak, prepustila Džananu.

Adna, jeste li i Vi sportski tip i da li Vam je košarka najdraži sport?

– Trenirala sam odbojku i skijanje dugo godina, s tim u vezi sport mi je jako blizak.

Kako biste opisali jedno drugo u nekoliko riječi.

– Oboje smo jednostavni, porodični i ambiciozni.

Težak put do slave

Iako su Džananu Musi tek 23 godine, prošao zaista težak put koji mnogi ne prođu ni za cijelu sportsku karijeru. Sa 16 godina postao je prvak Evrope, da bi nakon toga zaigrao u „Cedeviti“ odakle ide u NBA ligu, pa povratak u Euroligu, gdje nije odmah dobio priliku. Iza epizode u „Efesu“ slijedi odlazak u „Breogan“, tačnije Lugo, gdje je u potpunosti vratio samopouzdanje i napravio transfer u „Real Madrid“. Bosanskohercegovački košarkaš nosit će dres Kraljevskog kluba do 30. juna 2024. godine.

Pročitajte još