Zovu je žena mačka, a ovo je ishrana kojoj duguje savršenu figuru

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @halleberry

Glumica Halle Berry je kao vino, što je starija, to izgleda bolje. Definitivno je jedna od najatraktivnijih glumica, a na izgledu u 55. godini joj zavide i mnogo mlađe žene.

Halle ima nevjerovatnu figuru, a tajnu svog izgleda ne krije od javnosti, smatra da je ključ uspjeha zdrava ishrana i redovan trening.

Glumica je oduvijek pobornica zdravog života i redovne fizičke aktivnosti, pa nije nimalo čudno što smatra da su namirnice kojim se hranimo vrlo bitan dio našeg životnog stila. Bitne promjene u svojoj ishrani je napravila nakon dijagnosticiranog dijabetesa u 22 godini. Zbog bolesti se glumica vrlo lako oprostila od mnogih namirnica, a u nastavku otkrivamo o čemu je riječ…

– U ranim dvadesetim godinama, baš prije nego što su mi dijagnosticirali dijabetes, bila sam ovisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila bombonama. Bila sam konstantno pod utjecajem šećera – rekla je Berry.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Nakon što je saznala za svoju bolest, okrenula je novi list i iz ishrane izbacila slatkiše, deserte i smanjila unos voća. Prvih nekoliko sedmica joj nije bilo lako, jednom se priznala da je u tom periodu osjećala jake glavobolje i promjene raspoloženja, ali nakon tri sedmice joj je nestala požuda za slatkim, te joj se i ukus potpunjo mijenjao, kao i kompletno zdravlje.

– Odrekla sam se riže, čak i integralnog, paste i hljeba i mogu vam reći da nikada nisam zažalila zbog toga. Takođe sam naučila dosta o keto dijeti i zamjenila sve visoko kalorične namirnice njihovim zdravijim alternativama – rekla je Berry.

Umjesto pirea glumica jede karfiol sa puterom, a jednom je priznala da čak ne osjeća razliku u ukusu. Nekada omiljenu pastu zamijenila je nudlama od tikvica, pa tako uspjeva da uživa u svakom obroku, ali po svom novom ukusu.

– Oduvijek sam voljela vino, pa mi je teško pala činjenica da i njemu moram naći alternativu. Ipak, jako sam se obradovala otkriću poput organskog, biodinamičnog vina bez šećera i hemikalija – dodala je Halle.

Ova vina ne sadrže mnogo šećera, a čak im je i procenat alkohola dosta manji. Na ovaj ukus glumici je trebalo vremena da se privikne, ali danas su joj jedno od omiljenih pića.

Ipak, mnoge više zanima šta se nalazi na njenom dnevnom meniju, a u nastavku saznajte neke od primjera. Doručak preskače, a umjesto toga popije čašu svježe cijeđene limunade i kafu sa malo kokosova ulja. Nakon ovog rituala Halle je spremna za vježbanje. Ona trenira pet dana sedmično po sat do sat i po na dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Prvi obrok joj je između 12 i 14 sati, a posljednji obrok je oko 21 sat, jer je pobornica i metode 16:8, prema kojoj 16 sati posti, a osam jede.

Taj obrok je najčešće odmah poslije treninga i on se sastoji od piletine sa puno povrća, kao što je špinat ili kelj, ili nekoliko jaja.

– Jedem puno svježeg povrća, piletinu, svježu ribu i tjesteninu. Izbjegavam crveno meso i smanjila sam unos voća, jer sadrži puno šećera -objasnila je.

Tokom dana gricka voće i povrće. Naklonjena je sirovom, organskom povrću, poput komadića celera i krastavaca. Što se voća tiče, njen izbor su borovnice, jagode, maline i kupine ili avokado. Glumica je takođe fizički aktivna, redovono vježba što dijeli i sa svojim pratiocima na Instagramu.

Pročitajte još