Krenula je očevim stopama: Ovako izgleda kćerka Mladena Vojčića Tife

Piše: Azra

Mladen Vojičić, poznatiji po svom nadimku Tifa, bosanskohercegovački je rock pjevač. Postao je poznat širom Jugoslavije po svom kratkotrajnom boravku na mjestu pjevača Bijelog dugmeta polovinom 1980-ih.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🎶Mladen Vojičić Tifa🎶 (@lokomotifaa)

 

Tokom rata u Sarajevu, Tifa se vjenčao sa svojom dugogodišnjom djevojkom Ljiljanom Matić. Zajedno imaju jednu kćerku, Saru, koja je naslijedila očev dar za muziku i emotivnost.

Nakon što je izrazila želju da se bavi muzikom i pokazala da u tim vodama vrlo vješto pliva kćerka Mladena Vojičića Tife postala je tema interesovanja medija i javnosti. Sara Vojičić, doduše, ne bavi se rokenrolom kao njen poznati otac, preferira metal zvuk, ali je u toj sferi vrlo cijenjena.

Po ljepoti Sara je ipak sličnija majci Liljani Matić Vojičić koja za sebe tvrdi da je po vokaciji vječiti student jer je često mijenjala fakultete. Jedno vrijeme bila je čak i student Filozofskog fakulteta, na odsjeku Slavistika ali je bolest uticala na to da profesionalno usmjerenje promijeni. Budući da zvanična medicina nije imala adekvatno rješenje za njen problem, odlučila je da se prepusti alternativnim lijekovima. Na tom putu stigla je do homeopatije.

 

Pročitajte još