Snimljena nova jahta Jeffa Bezosa, vrijedi čak pola milijarde dolara

Piše: Azra

Američkom milijarderu Jeffu Bezosu uskoro će stići nova superjahta vrijedna pola milijarde dolara. Jahta Koru viđena je u Sjevernom moru, odakle je dospjela nakon što je isplovila iz Rotterdama sredinom februara.

Riječ je o testnoj vožnji superluksuznog plovila dugog 127 metara, nakon čega će, ako zadovolji sve testove, biti isporučena 59-godišnjem milijarderu i vlasniku Amazona.

 

Jahta je dugačka 127 metara, a ima 76 metara dugo potporno plovilo, na kojem se nalazi i helidrom. Očekuje se da će jahta biti puna raznih luksuznih stvari, pa čak i auta, skutera, glisera, a možda će imati i podmornicu. Jahta može primiti 18 gostiju, a zahtijeva posadu od čak 40 ljudi.

Osim što vrijedi pola milijarde dolara, za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati izdvajati oko 25 miliona dolara, no s obzirom na to da je težak oko 181 milijardu dolara, to mu vjerojatno neće biti problem.

Valja spomenuti kako se uz ovu jahtu veže i jedna kontroverza. Naime, brod se inicijalno gradio u Rotterdamu, a problem je nastao jer je bio previsok i zbog njega je zamalo bio dekonstruisan historijski most Koningshaven.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još