Jennifer Aniston otkrila šta je najzaslužnije za njen dobar izgled

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @jenniferaniston

Jennifer Aniston je utjelovljenje vječne mladosti i velika zagovornica dobrog zdravlja i dobro zna da je san najvažniji u životu kako bi tijelo funkcioniralo, ali i kako bi u konačnici dobro izgledali i još bolje se osjećali.

Deset godina borila se s nesanicom, zbog čega je doživljavala mnogobrojne probleme, a sve to itekako ju je onemogućavalo u postizanju zadanih ciljeva. Danas je upravo san najvažniji, zato ne čudi da je postala glasna zagovornica spavanja.

– Spavanje je izvanredno, iako sam ga uzimala zdravo za gotovo kad sam bila mlada. Tada živiš u uvjerenju da možeš preživjeti s tri do pet sati sna i da se nakon toga možeš osjećati odlično, no odjednom se ne osjećaš više sjajno i tvoja izvedba više nije na razini kakvoj bi trebala biti, izjavila je Jennifer Aniston za InStyle i dodala kako je s vremenom otkrila da njene poteškoće sa snom itekako utječu na njen rad i način razmišljanja, ali i na njeno tijelo, ten i zaštitni znak – njegovanu kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Iz tih se razloga udružila s jednom farmaceutskom firmom s kojom u tandemu promiče svijest i edukaciju o problemima sa snom. Nakon što je i sama naučila neke do tada joj nepoznate stvari o snu i što on čini za tijelo, shvatila je koliko je on važan.

– Vaše tijelo obavlja sav posao, koji ste sebi zadali tokom dana, a nedostatak sna dovodi do raznih zdravstvenih problema. Nažalost, izgubljeni san nije nešto što možete vratiti i bez obzira koliko dugo spavali vikendom, ne možete nadoknaditi san. To je nedostatak koji se nikad neće vratiti – istakla je.

Iako ponekad zbog snimanja filmova i serija i sama ima nedostatak sna, trudi se to izbjegavati čim više može. Upravo joj strogi noćni režim pomaže joj da se opusti nakon dugog dana na snimanju, te pomoću njega ostaje dosljedna svom rasporedu spavanja. Prije spavanja obavezno odradi meditaciju, kupa se u solnim kupkama, na stopala maže eterično ulje lavande, a sve ekrane gasi barem sat vremena prije spavanja. No, priznaje kako na kvalitetu sna ne utječe samo ta rutina.

Pročitajte još