Kako je princ William upoznao Kate Middleton: Nova sezona serije “Kruna” donosi odgovor, stigle i fotografije sa snimanja

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @princeandprincessofwales

Šesta sezona Netflixove serije ‘Kruna’ započela je sa snimanjem u St Andrewsu, gdje je princ od Walesa upoznao svoju sadašnju suprugu. Nove epizode serije o britanskoj kraljevskoj porodici prikazat će razdoblje koje je William proveo na Univerzitetu St Andrews.

Princ William je svoju sadašnju suprugu Kate Middleton upoznao na povijesnom univerzitetu u gradu Fife, gdje su zajedno živjeli u studentskom domu prije nego što su započeli vezu. Glumac Ed McVey (21), koji glumi princa tokom njegovih kasnih tinejdžerskih i ranih dvadesetih godina, viđen je kako snima scene za seriju u u St Andewsu gdje započela njegova ljubavna priča s Kate Middleton.

Oca i sina tokom posjeta prije više od dva desetljeća dočekalo je okupljeno mnoštvo te su fotografirani u šetnji kampusom. Dominic West, ima ulogu Charlesa u Netflixovoj seriji, viđen je u šetnji škotskim gradom zajedno s Edom dok su rekreirali Williamov dolazak na univerzitet. Na set snimanja serije stigla je i Meg Bellamy koja je utjelovila Kate Middleton u mlađim danima.

Kruna trenutno snima svoju šestu sezonu – za koju se očekuje da će biti i posljednja – a pratit će kraljevsku porodicu od sredine devedesetih do ranih 2000-ih. Očekuje se da će nadolazeća sezona pokriti različite aspekte njihovih života iz tog razdoblja, uključujući smrt pokojne princeze Diane 1997. godine i posljedice proizašle nakon tog nesretnog događaja.

Objavljeno je da će se skandal s nacističkom uniformom princa Harryja također pojaviti u novoj sezoni hit serije. Naime, u januaru 2005., vojvoda od Sussexa prisustvovao je prijateljevoj tematskoj rođendanskoj zabavi gdje se pojavio u nacističkoj uniformi, zajedno s trakom s kukastim križem.

Za potrebe snimanja zatvoreno je nekoliko cesta, a princ Willliam (Ed McVey) i sadašnji kralj Charles (Dominic West) snimljeni u svojoj povijesnoj šetnji kampusom, okruženi brojnom statistima. Elizabeth Debicki reprizirat će svoju ulogu Diane, princeze od Walesa, s Imeldom Staunton u ulozi kraljice Elizabete II., a Jonathanom Pryceom u ulozi pokojnog vojvode od Edinburgha.

Pročitajte još