Šest stvari koje unose negativnu energiju u dom: Riješite ih se

Piše: L. K. P.

Jeste li primijetili negativnu energiju i nedostatak harmonije u svojoj kući? Ako je odgovor potvrdan, onda morate znati da u vašem domu postoje stvari koje biste, prema stručnjacima za feng shui, trebali izbjegavati.

Samo mala promjena u vašem domu može donijeti obilje pozitivnosti i napretka. Vrlo često nismo ni svjesni da su neki predmeti ”emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i u PORODICI vladala pozitivna energija, riješite se sljedećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju.

 

  1. Okrnjeni tanjiri , šoljice, zdjele

Takvo posuđe donosi lošu energiju onome koji ga koristi, tvrde feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen komplet. Korištenje takvog posuđa može utjecati na karijeru ili finansije.

  1. Prazne posudice za so ili šećer

Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo. Međutim, nikada ne biste trebali dopustiti da vam posudice u kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utječu na sreću i harmoniju u porodici.

 

  1. Hrpa starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju feng shui stručnjaci. Ako sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u uglu sobe. Razbacani po prostoru, ti predmeti donijet će vam lošu energiju.

 

  1. Cipele ispred vrata

Bez obzira na to jesu li su poredane ispred spavaće ili bilo koje druge sobe, cipele su pravi energetski vampiri, pogotovo ako su prljave. Ormarić za cipele ili neko drugo mjesto za vašu obuću ispunit će vaš dom pozitivnom energijom umjesto negativnom.

 

  1. Prljava odjeća u čošku sobe

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju feng shui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odjeću na pod u čošak sobe, ali treba znati da na tom mjestu nestaje i sva pozitivna energija iz doma. Trebali bismo imati mali prostor u koji ćemo odlagati prljavu odjeću za pranje, poput košare za prljavo rublje.

 

  1. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ako postavite kauč ili krevet ispod tog detalja, znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene prema vama, objašnjavaju feng shui stručnjaci. Zato, svoj kauč ili krevet samo malo pomaknite da se ne nalazite direktno ispod grede.

Pročitajte još