Kako je Fufe iz serije “Lud, zbunjen, normalan” stvorio svoj brend “Koza Nostra”

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @koza.nostra.by.branko.jankovic

Glumca Branka Jankovića, publik u našoj zemlji je posebno zavolila zbog uloge u hit seriji „Lud, zbunjen, normalan“, gdje je glumio Fufeta. Pored odličnih glumačkih uloga, zbog kojih je postao omiljen kod režisera i publike Janković u rodnom selu Gunjaci, u blizini Valjeva u Srbiji ima farmu koza.

On već godinama uspješno proizvodi različite proizvode od kozijeg mlijeka. I svi se prodaju pod brendom Koza Nostra. Brend je, kako kaže, miks asocijacija na legendarni film Francisa Forda Coppole „Kum“, na termin „naše stvari“, ali i na koze.

– Jednostavno se pamti teško zaboravlja. To su riječi nije bilo problema da zaštitim žig odnosno znak – objasnio je Janković svojevremeno.

Počeo je sa sirom, tvrdim u kriškama, zatim za grilovanje, danas ih ima raznih; potpuno inovativnom tehnologijom uspeo je da napravi surutku u prahu, a na tržište je plasirao i ovsene kaše od kozijeg mlijeka u prahu i voća kao i prvi kozmetički proizvod, krema za lice.

– Koza Nostra se razvija u tri pravca: zdrava hrana, suplementacija i kozmetika – rekao Branko u čijoj je preduzetničkoj firmi zaposleno 25 ljudi.

 

Pročitajte još