Za koga se udaje nećakinja princeze Diane na porodičnom imanju

Piše: L. K. P.

Foto; Instagram @ameliaspencer15

Lady Amelia Spencer, nećakinja pokojne princeze Diane, nepune tri godine nakon zaruka s Gregom Mallettom napokon je spremna za vjenčanje.

– Još malo…, napisala je uz fotografiju poljupca s čovjekom svog života koju je objavila na svom profilu na Instagramu. U vezi su već četrnaest godina, a zaručili su se u julu 2020.

-Najljepši dan mog života, ne mogu te voljeti više i jedva čekam naš veliki dan, napisala je tada.

Lady Katya Amelia Spencer rođena je u Londonu u julu 1992. kao sestra blizanka Lady Elize Victorije. Njihov otac je deveti Grof Spencer, brat Lady Di, a kćeri je dobio sa svojom prvom suprugom Victoriom Aitken. Imaju četvero djece, jer su dvije godine prije blizanki dobili najstariju kći Kitty, a nakon njih i sina Louisa.

Porodica se 1995. preselila u Južnoafričku Republiku, a djeca su nastavila živjeti ondje s majkom i nakon razvoda roditelja 1997., svega nekoliko mjeseci nakon pogibije Lady Diane u saobraćajnoj nesreći u pariškom tunelu. U domovinu su dolazile povremeno, a bile su pozivane i na obilježavanje desete godišnjice Dianine pogibije 2007., kao i na vjenčanje princa Williama i Kate Middleton 2011.

– Strastvena sam osoba, kao i moja pokojna teta, vjerujem da sam tu osobinu naslijedila od nje, izjavila je Amelia Spencer u razgovoru za Hello.

U Veliku Britaniju se preselila skupa sa svojom sestrom blizankom preklani i odmah se prometnula u zvijezdu londonskog društvenog života. U Londonu je zaštitno lice luksuznih brendova, a bavi se i modelingom: debitantski nastup na londonskoj Sedmici mode imala je u veljači kad je nosila reviju Josha Bircha Jonesa.

Premda datum vjenčanja javnosti još nije poznat, vjeruje se kako će se svadba održati na imanju Althorp House u Northamptonshireu.

– To je naša djedovina i naša porodična kuća već generacijama. Bolje mjesto za vjenčanje sa stilom teško mi je i zamisliti, izjavila je Amelia Spencer.

Pročitajte još