Princ Harry na sudu: Novinari tabloida su kriminalci, imam dokaze

Piše: Azra

Foto: Instagram @dukes_sussex @historyofthemonarchies

Britanski princ Harry optužio je na sudu Buckinghamsku palaču da mu je zatajila informacije o hakiranju telefona i rekao da mu je cilj razotkriti navodno zlodjelo “kriminalaca” iz tabloida zbog ljubavi prema svojoj zemlji. Harry i još šestero osoba tuže Associated Newspapers, izdavača Daily Maila, zbog hakiranja telefona i drugih povreda privatnosti.

U priopćenju za medije, Harry je istaknuo da želi pozvati Associated Newspapers na odgovornost za “dobrobit svih”.

-Britanska javnost zaslužuje znati puni razmjer ovog zataškavanja i osjećam da je moja dužnost to razotkriti, rekao je.

-Dokazi koje sam vidio pokazuju da su novinari Associateda kriminalci s novinarskim moćima, što bi trebalo brinuti svakoga od nas, rekao je Harry.

Uz mlađeg sina kralja Charlesa III., pjevač Elton John, njegov suprug David Furnish, glumice Sadie Frost i Liz Hurley, Doreen Lawrence čiji je sin ubijen u rasističkom napadu i bivši parlamentarni zastupnik Simon Hughes tuže Associated. Tvrde da su bili žrtve “brojnih nezakonitih radnji” koje su proveli novinari ili privatni istražitelji, a Associated poriče sve optužbe.

Harry je rekao da je “jedva” bio svjestan hakiranja telefona 2005. kad se saznalo da su kraljevski dopisnik i privatni istražitelj koji je radio za ugašeni tabloid News of the World, dio News Group Newspapers (NGN) Ruperta Murdocha, ciljali na telefone kraljevskih pomoćnika.

Izvor: index.hr 

(S.B.)

Pročitajte još