Miralem Pjanić proslavio 33. rođendan: Ovako je izgledao njegov životni put

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @miralem_pjanic

Miralem je danas jedan od uspješnijih fudbalera, a jednom prilikom je kazao da dok je bio mlađi nije mogao ni maštati da će biti ovdje gdje je sada. Ipak, njegov rad i trud najviše je zaslužan za to, a Miralem je za svoj uspjeh najzahvalniji majci Fatimi i ocu Fahrudinu.

Miralem je rođen na današnji dan 1990. godine u Tuzli, ali ubrzo nakon rođenja bio je prisiljen zajedno sa porodicom napustiti BiH. Put ih je odveo u Luksemburg, odnosno prvo njegovog oca koji je kao fudbaler zvorničke „Drine“ dobio ponudu da ide igrati nogomet u ovu državu. Miralem je s majkom ostao u Kalesiji gdje su živjeli i čekao oca da potpiše ugovor s klubom i dobije dozvolu za boravak.

Kada su se preselili u Luksemburg, Miralemov otac je preko dana radio u farici, a noću trenirao. Majka mu je radila noću, pa je on s ocem išao na treninge.

– Supruga je počela raditi, nije ga imao ko čuvati, tako da sam ga ja uvijek poslije posla vodio na treninge i utakmice. Njemu je lopta jednostavno ušla u krv, išao je samnom i po kiši i po suncu – kazao je njegov otac.

Ubrzo je otišao u nogomentu školu Metza, grada koji je 15 kiliometara bio udaljen od njihovog doma u Luksemburgu. Kada je imao 12 godina, njegov otac je postao skaut Metza za mlade fudbalere. A stigla je prva zvanična ponuda za njegovog sina. Željelu su ga skauti „PSV Eindhoven“.  Sa 16 godina sa Metzom je postao juniorski prvak Francuske i u klubu su odlučili, prekomandovati ga u prvi tim.

S djevojkom Josefom vjenčao se 2013. godine, a ubrzo su dobili i sina Edina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Prošle godine, Miralem je postao otac po drugi put, kada je na svijet stigao sin Ajlan. No, svoj privatni život Miralem vješto krije od očiju javnosti. Josefa je Francuskinja, porijeklom iz Nice, a upoznali su se dok je on igrao u „Lionu“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Danas je rođendan i njegovoj majci. Za naš magazin Miralem je jednom prilikom otkrio da on ne voli slaviti rođendane.

U augustu prošle godine potpisao je za Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Slobodno vrijeme nakon treninga i utakmica, Pjanić koristi za obilazak i upoznavanja Abu Dabija i okoline. Posvećen je porodici, te često objavljuje trenutke zajedničkog druženja sa svojim najmilijima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Pročitajte još