Brad Pitt prodao imanje na kojem je odgajao djecu s Angelinom, radi se o ‘ukletoj‘ kući

Piše: Azra

Foto: Instagram @bradpittofflcial

Nakon što ga je u januaru stavio na tržište, Brad Pitt je sada i finalizirao prodaju raskošnog imanja u Los Angelesu koje je bilo dom u kojem je živio s bivšom suprugom Angelinom Jolie i njihovo šestero djece. Imanje se nalazi u gradskoj četvrti Los Feliz, a cijena koju je 59-godišnji glumac postigao s prodajom je 39 miliona dolara (36 miliona eura). Imanje se prostire na gotovo četiri hiljade četvornih metara, a privatnost je zagarantirana ogradom od živice i drveća – gusti prirodni prsten viši je od 3,5 metra, te se kuća nalazi u čuvanoj rezidencijalnoj zajednici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dirt (@dirtdotcom)

Pitt je kuću kupio 1994. od Cassandre Peterson za 1,7 miliona dolara, nakon čega je uložio i u okolna zemljišta. Sve je spojio u jedno imanje koje se sastoji od njih ukupno pet. Kako je s 47-godišnjom glumicom širio porodicu tako su njih dvoje okućnicu napunili i terenima za različite aktivnosti. Raskošno imanje osim kuće ima još i bazen, teniski paviljon, skate park, plesnu dvoranu, kino, garažu za motocikle, kamenu kuću i jezero.

Porodični dom u Los Felizu Brad je prodao za 39 miliona dolara.

Ono što je posebno zanimljivo oko kuće događalo se sredinom devedesetih, kada je mladi Brad kupovao imanje od nešto starije kolegice Cassandre Peterson, najpoznatije po svojoj ulozi Elvire, gospodarice tame. Baš kako priliči toj horor komediji i njenom liku Elvire, glumica je odlučila prodati svoj dom jer je kako je tvrdila bio opsjednut duhovima. Glumica i suprug su Brada upozorili na čudne stvari koje se događaju, no njega je to još samo više zainteresiralo za kupnju.

Izvor: gloria.hr 

(S.B.)

Pročitajte još