Slavni glumac nakon saznanja o Alzheimerovoj bolesti odlučio usporiti karijeru

Piše: Azra

Foto: Instagram @chrishemsworth

Australski glumac Chris Hemsworth nedavno je saznao da zbog kombinacije gena ima skoro 10 puta veću šansu da dobije Alzheimerovu bolest, a sada je odlučio usporiti tempo i pažljivije birati uloge koje će uklapati u svoj raspored ne čineći ga tako napornim i iscrpljujućim.

Hemsworth je u novembru nakon saznanja o velikim šansama za obolijevanje od Alzheimera najavio je da će uzeti pauzu od glume, no sada se izgleda predomislio. Glumac ima već nekoliko nadolazećih projekata, uključujući i nastavak ‘Osvetnika’ u kojem će još jedanput utjeloviti Thora te biografski film o Hulku Hoganu, poznatom profesionalnom hrvaču koji je svakako jedan od najpoznatijih svih vremena. Nakon tih projekata, glumac planira pažljivije birati uloge te smanjiti njihov broj.

-Ne planira preuzimati mnoge uloge zbog saznanja o visokom riziku od Alzheimerove bolesti, otkrio je izvor blizak glumcu za Vanity Fair.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Podsjećamo, zvijezda Thora u jednoj epizodi serije Limitless, koja ga prikazuje kako istražuje načine produžavanja života i borbe protiv starenja, saznala je da ima dvije kopije gena APOE4, po jednu od svakog od svojih roditelja, što znači da ima povećanu predispoziciju za razvoj Alzheimerove bolesti.

-Uzeli su sve moje krvne nalaze i napravili gomilu testova, a plan je bio da mi pred kamerom kažu sve rezultate i onda razgovaraju o tome kako mogu poboljšati stvari, rekao je Hemsworth za Vanity Fair.

-Peter Attia, doktor za dugovječnost u toj epizodi i koji nadgleda velik dio serije, nazvao je kreatora Darrena i rekao: ‘Ne želim mu to reći pred kamerama. Moramo obaviti razgovor i vidjeti želi li on uopće da ovo bude u seriji.’ Bilo je prilično šokantno jer me nazvao i rekao mi, ispričao je glumac.

Izvor: index.hr 

(S.B.)

Pročitajte još