Pogledajte staru porodičnu fotografiju Dine Merlina i njegove Amele: Voljeni na okupu

Piše: L. K. P.

Dino Merlin godinama vješto krije članove svoje porodice, koji u širokom luku izbjegavaju da se sa njim pojavljuju ped kamerama. Poznato je da Merlin od svoje sedamnaeste godine voli samo jednu ženu, Amelu sa kojom ima dvoje djece Naidu i Hamzu.

Na društvenim mrežama pojavila se jedna stara fotografija na kojoj su Dino i Amela sa svojom novorođenom bebom.

-Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju. Ali, vrijeme liječi sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem, ispričao je Merlin svojevremeno u jednom intervjuu i prisjetio se i najtežeg životnog perioda u kojem je, pretpostavljamo, i nastala ova porodična fotografija Dina Merlina, njegove supruge i preslatke bebe koju ponosni roditelji drže u naručju.

Foto: Instagram

„Moja žena je stajala na vratima, sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko’. Ja nisam imao ni jednu jedinu marku. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, donio sam 100 maraka’”.

Više puta je isticao da je Amela idealna žena i njegova velika podrška, a pored supruge, Dino je ponosan i na svoju djecu.

Pročitajte još