Ana Obregon otkrila istinu: Nisam postala majka, nego baka

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @ana_obregon_oficial

Prvo su svi mislili da je španska voditeljica i glumica Ana Obregón u naručju iz Miamija donijela kćerku koju joj je rodila surogat majka, a 68-godišnjakinja se i nije trudila puno toga objašnjavati javnosti koja se brzo podijelila u dva tabora, za i protiv roditeljstva u poznijim godinama.

No, sada je za magazin Hola! ekskluzivno otkrila pravu istinu koja bi mogla izazvati još više kontroverzi – malena Ana Sandra, kako je nazvala djevojčicu, nije njena kćerka nego unuka. Rodila je surogat majka, a začeta je spermom Aninog pokojnog sina jedinca Alessa Lequioa koja je čuvana u kriokomori.

Govoreći za španski magazin, Ana Obregón je potvrdila da je djevojčica rođena 20. marta u bolnici u Miamiju, tri sedmice ranije od termina. Otkrila je da je malena Alessova kćerka i da će joj jednog dana reći kakav je heroj bio njen otac i kako bi se trebala ponositi njime.

Anin sin umro je od raka prije tri godine, u svojoj 27. godini, a jedna od posljednjih želja bila mu je imati dijete, što je rekao roditeljima sedam dana prije smrti. Testament nije bio ovjeren kod javnog bilježnika, rekla je Ana, ali tvrdila je da pravni dokument postoji. Također je rekla da su liječnici njenom sinu, prije nego što je počeo s hemoterapijom, savjetovali da sačuva uzorke sperme, kako bi kasnije mogao imati djecu. Aless, nažalost, nije ozdravio, no uzorci su pohranjeni u New Yorku i nije isključeno da će biti ponovo upotrijebljeni, jer „Aless je želio imati više djece”, rekla je Ana.

Otkrila je i da do trudnoće nije došlo lako.

– Bio je to dug put, ali to je ono što me držalo na životu. Da nije bilo tako, mene ovdje više ne bi bilo, rekla je Ana koja od sinove smrti živi u žalosti te se povukla iz show bussinesa. Buku koja se stvorila oko surogat majčinstva i njenog usvajanja djevojčice nazvala je „apsurdnom” i dodala da Španija živi u prošlom stoljeću.

Pročitajte još