Holivudska glumica otkrila zašto ne koristi društvene mreže: Ja sam poput nježnog cvijeta

Piše: L. K. P.

Holivudska glumica Scarlett Johansson nije među mnogobrojnim slavnim osobama koje imaju društvene mreže na kojima ih prate milioni ljudi te dobivaju mnoštvo negativnih i pozitivnih komentara. Gostujući u podcastu the Skinny Confidential Him & Her, ispričala je zbog čega nema profile na društvenim mrežama, čak ni skrivene.

-Ne mogu. Moji ego i mozak su previše krhki. Ja sam poput nježnog cvijeta, rekla je glumica. Kaže da je ionako anksiozna bez korištenja društvenih mreža, no jednom je nakratko imala profil na Instagramu.

– Imala sam Instagram tri dana, a onda sam shvatila da sam provela oko 20 minuta gledajući nečiji profil. Saznala sam da ta osoba ima pit bula i dvije kćerke te da živi u Burbanku. Pomislila sam: ‘Šta? Upravo sam izgubila 17 minuta svog vremena. Sad osjećam da bih se trebala preseliti u Kaliforniju, nabaviti istog psa i promijeniti svoj život na sve te načine, prisjetila se.

Shvatila je da se zbog gledanja tog profila osjećala loše, kao da želi živjeti tuđi život, a ne svoj. Zato je izbrisala Instagram i nije ga ponovno aktivirala. Međutim, ponekad se služi TikTokom na računu svog brenda The Outset koji je osnovala s Kate Foster.

– Obje smo zapravo loše u tome, ali je zabavno. Volim čitati recenzije kupaca i ponekad ponešto snimiti. Ali svaki put kad uključim TikTok u uredu, postanem poput trogodišnjakinje s maminim telefonom i potpuno se zadubim u njega. Dakle, znam da ne mogu imati TikTok, zaključila je.

Pročitajte još