Celine Dion u mukama zbog neizlječive bolesti: Otežano se krećem, ne mogu ni da pjevam

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @celinedion

Slavna pjevačica Celine Dion prošle godine je otkrila da boluje od rijetke bolesti. Pjevačica se tada obratila javno svojim fanovima, pa je u suzama govorila o sindromu ukočene osobe.

Ovo oboljenje karakteriše često grčenje mišića, a „napada“ jednog pacijenta u milion. Oboljeli vremenom počinju otežano da se kreću, gube i moć govora, a sindrom je najpoznatiji po tome što „pretvara one koji od njega pate u ljudske statue“.

Za ovu bolest još nije otkriven lijek, a tretmani koji mogu da pomognu samo usporavaju proces napretka bolesti.

Pjevačica se putem Instagrama obratila svojim fanovima u suzama, rekavši kako je bolest primorala da otkaže evropsku turneju.

– Zdravo svima, žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram sa vama lično. Kao što znate, uvijek sam bila otvorena knjiga, ali ranije nisam bila spremna da kažem bilo šta, sada sam spremna da podijelim sa vama ovo stanje. Već dugo se suočavam sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta sam prolazila. Nedavno mi je dijagnosticiran veoma rijedak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa jedan od milion ljudi. Sada znam da je to ono što je izazvalo sve grčeve koje sam imala, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Grčeve koje ima Celine ometaju je povremeno normalno da funkcioniše i ne dozvoljavaju joj da koristi glasne žice.

-Radim naporno sa svojim terapeutom za sportsku medicinu svaki dan kako bih izgradila snagu i sposobnost da ponovo nastupam, ali moram da priznam da je to velika borba. Sve što znam je da pjevam, to je ono što sam radila cio život i to je ono što najviše volim da radim. Nedostaje mi mnogo. Nedostaje mi da vas sve vidim i nastupam za vas. Uvijek dajem 100 posto sebe, ali moje stanje mi sada to ne dozvoljava. Da bih ponovo došla do vas, nemam izbora osim da se u ovom trenutku koncentrišem na svoje zdravlje i nadam se da sam na putu oporavka. Želim da vam se mnogo zahvalim na željama, ljubavi i podršci. Ovo mi mnogo znači, rekla je tada pjevačica.

Pročitajte još