Ona nema sramote: Camilla će na krunisanju zadati posljednji udarac pokojnoj Diani

Piše: Azra

Foto: Instagram @camillasgirl @dianaalwaysremembered

Kraljica-supruga Camilla (75), žena kralja Charlesa III, zvanično će ponijeti ovu titulu 6. maja, kada će njen životni suprug i zvanično biti krunisan u Vestminsterskoj opatiji.

Još uvijek se spekuliše o pojedinostima ove ceremonije, a poznato je da najvjerovatnije neće Camilla nositi krunu sa čuvenim dijamantom Koh-i-Nur iz poštovanja prema Indiji, odakle potiče ovaj dragulj.

Sada je otkriveno i ko je zadužen za stajling kraljice-supruge, a ta informacija iznenadila je Britance jer je u pitanju Brus Oldfild (72), dizajner najpoznatiji po prijateljstvu sa – princezom Dianom!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @camillasgirl

I vrapci na grani već znaju priču o tome kako je Charles varao Dianu s Camillom od samog početka njihovog braka i koliko je pokojna princeza od Velsa bila nesretna, pa su njeni fanovi ogorčeni.

Ipak, za upućene ovo nije veliko iznenađenje jer današnja Charlesova supruga i Oldfild sarađuju već desetak godina i on stoji iza njenih odjevnih kombinacija za najvažnije prilike. Uz to, oni su izgradili i prijateljski odnos.

– Camilla ima vrlo blisko prijateljstvo s Brusom, koje treje već mnogo godina, pa je ovo prirodan i očigledan izbor. Camilla vjeruje Brusu jer se on zaista pokazao kada je ijreč o haljinama za događaje koji su njoj bili najvažniji – rekao je za The Sun izvor blizak Bakingemskoj palati.

Brus Oldfid dizajnirao je neke od najčuvenijih haljina princeze Diane kada su se zbližili tokom osamdesetih godina prošlog vijeka. Zbog toga reakcije britanske javnosti na ove vijesti nisu sjajne.

Foto: Instagram @dianaalwaysremembered

-‘Postoji li išta Dianino što ova žena ne želi?’, ‘Od toga hiljada ljudi u modnoj industriji baš on, nimalo providno’, ‘Ona nema sramote’, Camilla je ukrala Dianinog dizajnera i opet uvijek izgleda katastrofalno’, neki su od komentara.

Izvor: glossy.espreso.rs

(S.B.)

Pročitajte još