Princ Harry dolazi na očevu krunidbu, ali bez supruge Meghan: Neriješene napetosti

Piše: L. K. P.

Povijesna svečanost kada će Ujedinjeno Kraljevstvo dobiti novog kraljevskog vladara održat će se 6. maja 2023. godine, a pripreme za veliki događaj polako se približavaju samom kraju.

Bilo je upitno hoće li princ Harry (38) prisustvovati krunidbi svog oca Charlesa III (74), ali prema navodima stranih medija, saznaje se kako će ipak doći na svečanu ceremoniju. Međutim, isto tako se saznaje da njegova supruga Meghan Markle (41) neće prisustvovati krunidbi.

Princ Harry pridružit će se više od 2000 gostiju u Westminsterskoj opatiji početkom maja te će biti prvi put viđen s kraljevskom porodicom nakon objavljivanja njegovih najprodavanijih memoara.

Inače, Princ Harry i Meghan, koji žive u Kaliforniji u Sjedinjenim Državama, kontaktirani su e-poštom prije više od mjesec dana u vezi s prisustvovanjem krunidbi, ali do sada se nije znalo hoće li oni biti tamo.

Odluka da Meghan neće biti na krunidbi smatrat će se dijelom tekućih, neriješenih napetosti između vojvode i vojvotkinje od Sussexa i kraljevske porodice.

Svi stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva s uzbuđenjem iščekuju veliki dan za njihovu državu, a članovi kraljevske porodice polako se pripremaju za veliki događaj. S približavanjem datuma polako se otkriva tko će imati kakvo zaduženje tokom velike svečanosti u čast kralja Charlesa III.

Pročitajte još