Ko je Alexandra Grant, žena zbog koje je Keanu Reeves vratio vjeru u ljubav

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @gettyentertainment

Keanu Reeves javnost je iznenadio još 2019. godine, kada je na gala večeru u Muzeju savremene umjetnosti u Los Angelesu stigao u pratnji partnerice. Ponosno je pozirao s Alexandrom Grant, a javnost je već tada željela saznati sve o sjedokosoj umjetnici koja je osvojila srce holivudskog glumca, a on dotad nije imao sreće u ljubavi.

Ono što je najviše iznenadilo sve činjenica je da tokom tada 35 godina karijere glumac na crveni tepih nije stigao u društvu neke partnerice. Četiri godine kasnije, Keanu i Alexandra i dalje su zajedno. Sretni su i zaljubljeni, a proteklog su se vikenda pojavili na ‘mjestu zločina’ i ovoga puta otišli korak dalje.

Keanu je fotografe ‘počastio’ prizorom koji su oni brzo iskoristili – strastveno je pred njihovim objektivima poljubio 50-godišnju Alexandru Grant i time raspametio javnost, ali i pokazao ženi svog života koliko mu znači.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Njihova veza počela je upravo 2019. i bila je zapravo logičan nastavak njihovog desetogodišnjeg prijateljstva. Keanu i Alexandra i poslovno sarađuju od 2011., kada je upravo ona bila zadužena za ilustraciju njegove knjige ‘Ode to Happiness’, a potom su sve ponovili 2016. na knjizi ‘Shadows’.

No ono što sve zanima je ko je Alexandra Grant. Umjetnica je i filantropkinja rođena u Ohiju, a umjetnošću se bavi otkako je diplomirala povijest i umjetnost 1994. godine na fakultetu Swarthmore. Bavi se raznolikim kreativnim radom poput slikanja, crtanja, keramike, filma i fotografije te kroz njih istražuje identitete i društvenu odgovornost pojedinca. Voli i književnost te je 2017. godine u saradnji s Keanuom osnovala izdavačku kuću X Artists’s Book.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Grant (@grantalexandra)

Uz sve to, Alexandra je prije 15 godina pokrenula filantropski projekt grantLOVE, u sklopu kojeg se prodaju umjetnička djela, a sav prihod donira neprofitnim umjetničkim udruženjima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Grant (@grantalexandra)

-Možemo provesti puno vremena debatirajući. Primjerice, paše li nam nijansa maline ili bi boja trebala biti tamnija. Znamo postati opsesivni. Niko se ne kreće poput njega. On je zaista ekstreman performer. Zbog toga su te fotografije zanimljive. Znala sam da ako pomičem kameru dok zajedno plešemo, kao fotograf i objekt, možemo stvoriti te predivne optičke iluzije, izjavila je svojevremeno za magazin W govoreći o saradnji s holivudskim glumcem u kojeg se zaljubila.

Pročitajte još