Šta izostanak Meghan Markle s krunidbe znači za njenu budućnost u kraljevskoj porodici

Piše: L. K. P.

Nakon raznih nagađanja, prošle su sedmice napokon otkriveni planovi princa Harryja i Meghan Markle oko krunidbe kralja Charlesa III. Buckinghamska palača tako je potvrdila da će vojvoda od Sussexa u London preko Atlantika stići sam, dok njegova supruga i djeca, Archie i Lilibet, ostaju u porodičnom domu u Montecitu.

Zbog te odluke Meghan Markle povele su se mnoge rasprave, a poseban fokus stavljen je na budućnost i položaj vojvode i vojvotkinje od Sussexa unutar kraljevske porodice. Dobro upućeni u kraljevske prilike, pravila i protokole uvjereni su kako će Meghanina odsutnost s ovakvog događaja uvelike utjecati na buduća kraljevska okupljanja, odnosno da će, kao što će izbjeći krunidbu, i dalje izbjegavati obilježiti porodične važne datume.

A ne bi ni čudilo da će joj članovi suprugove porodice itekako zamjeriti što je odbila doći na ovako važan povijesni događaj. Zbog toga zasigurno više neće dobiti pozivnice za ostala događanja, a koja bi vjerojatno i sama izbjegla, ukoliko bi se postavilo pitanje njena dolaska.

Iako je kralj Charles III još jednom ponudio ruku pomirenja, i u knjigu koja će se štampati kao suvenir sa krunidbe, uvrstio i fotografiju na kojoj su princ Harry i Meghan Markle, američka glumica ne čini ama baš ništa kako bi, barem prividno, njihov odnos izgladila.

Uprkos njezinom nedolasku, javnost će pomno pratiti pojavljivanje princa Harryja, kao i reakcije cijele kraljevske porodice prilikom novog susreta, koji će itekako utjecati i na buduće odnose.

Pročitajte još