Supa uz koju je Oprah Winfrey skinula preko 20 kilograma: Zovu je čarobna

Piše: L. K. P.

Danas svako za sebe može da pronađe dijetu ili režim ishrane koji mu odgovara. Na internetu je dostupno sve što nam padne na pamet, a brojne su zvijezde godinama s javnošću dijelile kako su to one dovele svoju formu do savršenstva.

Tako je i najslavnija voditeljica Oprah Winfrey oduvijek javno govorila o borbi s viškom kilograma – dok u jednom trenutku nije čvrsto odlučila da promijeni svoje navike u ishrani. Na kraju – uspjela je da smrša više od 20 kilograma, a objavila je i svoj kuhar s brojnim receptima i savjetima.

Veliku je pažnju dobila takozvana čarobna supa, tačnije supa od kupusa koja je dio „dijete bez dijete“ uz koju možete da skinete i do pet kilograma sedmično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Kupus je niskokalorično povrće koje se sastoji od omega-3 masnih kiselina i ljekovitih sumpornih materija koje štite od raka, a zbog velikog udjela vitamina K, kao i antocijanina, kupus može da poboljša mentalne funkcije i koncentraciju.

Za „čarobnu supu“ potrebni su vam jedna glavica kupusa, pet glavice luka, tri paprike, jedan celer, tri paradajza, dvije prase i so i biber po želji. Nakon što nasjeckate povrće, prelijte ga vodom i, nakon što počne da vri, kuhajte petnaestak minuta. Kuhajte dok povrće ne omekša, a supu možete jesti toplu ili hladnu.

Preporuka je da supu uvrstite tri puta sedmično na cjelodnevni meni kada jedete samo nju. Kasnije je možete uvrstiti i u normalnu dnevnu rutinu uz glavno jelo, a rezultati su fantastični.

Pročitajte još