Rustem paša iz “Sulejmana Veličanstvenog” nakon što je optužen za nasilje živi sasvim drugačije

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @rustem_pasa_18

Popularna turska dramska serija “Sulejman Veličanstveni” zabilježila je veliku popularnost u našoj zemlji. Radnja drame prati život sultana Sulejmana koji je u svojih 46 godina vladavine izgradio Osmansko carstvo veće od onog Aleksandra Makedonskog. Likovi serije se opisuju kao kompleksni, a neki od njih “kupili” su srca obožavaoca serije.

Glumac koji je privukao pažnju bio je Rustem paša, suprug sultanije Mihrimah, kojeg je glumio Ozan Guven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ozan Güven (@ozan.guven)

Ozan Muharem Guven rođen je 1975. godine u Nurembergu, nakon što je njegova porodica iz Turske emigrirala u Njemačku, a on se vratio u zemlju svojih predaka i studirao glumu u Izmiru, kao i ples u Istanbulu.

Pet godina je bio u braku sa pet godina starijom režiserkom Turkan Derjom (52), s kojom je dobio sina Alija (19).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rustem_pasa_18 (@rustem_pasa_18)

Prije nekoliko godina optužen je za nasilje, kada je njegova djevojka Deniz Bulutuz u junu 2020. prijavila Ozana Guvena tvrdeći da ju je mučio i tukao. Medicinski nalaz pokazao je da je ona imala brojne povrede i posjekotine, a mediji su pisali da je glumac sat vremena brutalno tukao svoju djevojku.

Optužnicom je traženo 13,5 godina zatvora, a glumac se, prema tvrdnjama medija, poslije svega povukao iz javnosti i preselio na napušteno ostrvo u blizini Bodruma.

Navodno je tamo život nastavio u potpunoj izolaciji i bez kontakta sa svijetom, a on je potom viđen na ulicama Bodruma vrlo zapuštenog izgleda.

Pročitajte još