Severina slavila 51. rođendan: Žena koja dokazuje da su godine samo broj

Piše: L. K. P.

Severina danas slavi 51. rođendan. S najbližim prijateljima i saradnicima već je proslavila sinoć u jednom zagrebačkom restoranu, a snimke su osvanule na Instagramu.

Pjevačica je rođena 21. aprila 1972. godine u Splitu, a njena karijera počela je krajem osamdesetih. Pjevati je počela kao djevojčica u KUD-u Mozaik.

U tridesetogodišnjoj karijeri Severina je izdala 12 studijskih albuma, a bila je vrlo uspješna i u stvaranju stvaranju za sebe i kolege s estrade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Kao glumica pojavila se u četiri filma, a njene kazališne uloge u Karolini Riječkoj i Glembajevima bile su medijski skandali jer se dio kazališne ekipe, kao i dio javnosti, zgrozio nad činjenicom da će Severina igrati glavnu ulogu u predstavi riječkog HNK. Tokom čitave karijere Severina je znala kako privući pažnju javnosti. Mnogi je nazivaju najvećom zvijezdom u hrvatskoj povijesti.

-Severina je najmoćnija žena u povijesti Hrvatske, ja govorim o Hrvatskoj, zemlji koja postoji od 1991. Ona je najmoćnija žena, najpoznatija, ona se ukazuje, ona se ne pokazuje… Ona je ona. Ona nema prezime. Ona je Severina, rekla je o Severini Vedrana Rudan jednom prilikom.

Ime je dobila po ocu Severu Vučkoviću, koji je radio kao vozač u Elektrodalmaciji. Bez oca je ostala u mladosti, a s majkom Anom, nekadašnjom konobaricom rodom iz Drniša, vrlo je povezana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

-Kad mi je otac umro i kad su mi ljudi slali telegrame, tad sam ih vrtjela po rukama i govorila mami: ‘Sjetio nas se ovaj i onaj.’ Danas znam da je u najtežim trenucima važna psihološka pomoć, rekla je jednom prilikom.

Severinin život posljednjih godina obilježila je borba za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, kojeg je dobila u vezi s Milanom Popovićem.

Borba traje od 2013. godine, kada su Milan i Severina prekinuli ljubavnu vezu koja je trajala od kraja 2010. godine. Aleksandar se rodio 2012., a već nekoliko mjeseci nakon rođenja sina Severina i Milan su prekinuli. Pjevačica je kasnije priznala da joj je bilo teško otići s djetetom na prsima, ali da je to napravila zbog sina. Pjevačica i biznismen su se kasnije pomirili, ali ljubavna sreća nije dugo trajala te je njihova veza zauvijek okončana. Otada se viđaju na sudovima.

Godine 2015. udala se za Igora Kojića. Vjenčali su se 25. septembra 2015. u istarskim Balama u krugu najbližih prijatelja i porodice. Dva mjeseca poslije uslijedio je i građanski brak u Beogradu pred oko 600 zvanica, a svoju ljubav okrunili su i na putovanju u Africi.  Razveli su se nakon šest godina braka 2021. godine.

Pročitajte još