Ida Prester protiv novog trenda: Djevojčice od 16 godina ubrizgavaju botoks, to nije normalno

Piše: L. K. P.

O sve većem utjecaju društvenih mreža na samopouzdanje priča se svakodnevno, a jedna od vodećih tema jesu estetske korekcije kojima sve češće pribjegavaju čak i tinejdžerke. Ida Prester, hrvatska pjevačica, ne podržava ovaj trend.

-Kad ja vidim te djevojčice od 16, 17, 18 godina koje kreću da ubrizgavaju botoks da spriječe prve znake starenja. To nije normalno! To, ljudi, stvarno nije normalno! Svi starimo, znači, bit ćemo sve nesretniji. Umjesto da se gradi status starosti kao nečeg poželjnog, kao nekog iskustva, kao ono: ‘Vau, vidi gospođa od 90 godina, šta nam ona sve može ispričati? Šta je ona sve prošla u životu’. Ti praviš paranoju već od 25. godine”, iskrena je bila Ida.

-Ti od starosti ne možeš pobjeći, pa da se sva izbodeš kao Madona. Nema više ono ‘starenje je jedan prirodan proces koji moramo prigrliti’. Naravno da ćemo biti njegovane, naravno da ćemo eksperimentisati, stavljati mejkap ili šta god, ali ne možeš dobiti tu bitku. Samo možeš biti nesretna do kraja života, jasna je pjevačica, koja upravo u borama vidi ljepotu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

-Ljepota je osmijeh, ljepota je sjaj i te sitne borice koje pričaju priču o svim tim super stvarima koje si vidio, osjetio, probao. Pa to je ljepota, zaključila je ona.

Pjevačica je nedavno govorila i o tome da ne podržava ni korištenje filtera na fotografijama i snimcima.

-Biti lijep je kod žena stvarno presudno. Od malih nogu osjećamo strašan pritisak i teror vječne ljepote. Danas je to zapravo jako tužno, ja kad sam vidjela taj lik sebe, to je ta ‘uniformisana mačka’ kako izgleda svaka druga. To je jedan stereotip. Svaka forma autentičnosti danas nije na cijeni. Meni je zbog toga jako žao jer užasno puno energije gubimo na to. Umjesto da razmišljamo o tome kako da budemo srećnije, da radimo na nekim znanjima i vještinama, da se pregledamo, zdravlje da nam je u fokusu, mi gubimo vrijeme na vječito nezadovoljstvo, istakla je tada Ida.

Pročitajte još