30 miliona pregleda i kompanije u problemima: Video napravio haos na internetu

Piše: Azra

Foto: TikTok / Printscreen

-Pogledajte kako mi samopouzdanje pada nakon što su mi se ove dvije nepoznate cure smijale jer sam se pokušavala uslikati, napisala je jedna tiktokerica uz video koji je u dva dana od objave pogledan više od 30 miliona puta. I nastao je apsolutni viralni haos.

@mrsronofficial Eres hermosa!! #mrsron🌎 #mrsron #mrsronchismesito☕️ #alondrapoullete🖕🏼 #litzarelimadrigal🖕🏼 #litzareli #alondra #poulete #litzarelimadrigal #meangirls #meangirlsvibes #hatersmakemefamous #envidiosaschallenge🥳 #tiktokdoyourmagicplease #notmyvideo ♬ original sound – 🖤Mrs.Ron🖤

Snimka dviju nepoznatih djevojaka kako njoj iza leđa izvode grimase, smiju se i pokazuju joj srednji prst dok se ona pokušava uslikati obišla je svijet i razbjesnila mnoge. Nije dugo trebalo da internetski ratnici pronađu profile dviju djevojaka, njihovih porodica, prijatelja i momaka, a neki su otišli toliko daleko da su masovno počeli ostavljati negativne recenzije kompanijama za koje su zaključili da bi im mogli biti poslodavci.

@ms.leec Don’t be a mean girl🫢 #litzarelimadrigal #alondrapoullet #meangirls ♬ Oh No – Kreepa

“Neka vide da njihovo ponašanje ima posljedice”, “Ne dopuštamo ismijavanje više”, “Gotovo je za zločeste djevojke, to se više ne smije događati”, “Ovako će naučiti”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama. Kreatorica videa je ispod originalne objave isključila komentare.

U međuvremenu se javio i navodni dečko jedne od djevojaka kako bi zamolio bijesne ljude da se smire i da ostave njegovu porodicu na miru te da prestanu ostavljati negativne recenzije kompanijama za koje nijedna od djevojaka zapravo ne radi. Nije previše pomoglo.

I dok korisnici TikToka sebe u ovoj situaciji vide isključivo kao pravednike koji se bore za djevojku koja je ismijavana na tribinama, drugi su ipak u svemu što se događa nakon objave videa uočili poprilično problematičan uzorak i zaključili da se samo dogodilo da se bullying iz stvarnog života pretvorio u online bullying usmjeren protiv nekog drugog.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još