Kompleks Oprah Winfrey od 100 miliona dolara više neće izgledati isto: Voditeljica povukla potez koji je naljutio komšiluk

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @oprah

Čuvena voditeljica Oprah Winfrey tokom duge karijere koji je gradila godinama uspjela je da zaradi dovoljno novca da postane jedna od najmoćnijih žena svijeta.

Ona je izgradila imanje u Montesitou u Kaliforniji poznato kao “Obećana zemlja” čija vrijednost se procjenjuje na više od 100 miliona dolara. Tokom 2018. godine dogodio se ozbiljan incident sa poplavama. Tada su mnogi domovi bili ugroženi, jer je nakon vode preostala ogromna količina blata.

Tada su život izgubile čak 23 osobe, a materijalna šteta procjenjivala se u milijardama dolara. U istoj oblasti u kojoj Oprah ima kuću žive i druge poznate ličnosti poput porodice Saseks.

Ovo je jedno od najekskluzivnijih područja u južnoj Kaliforniji, ali posljednjih nekolikio godina postaje prilično opasno kada dođe do naglih padavina.

Oprah je odlučila da pronađe  način na koij će zaštiti svoje ogromno imanje i uspjela je u tome, ali se njeno rješenje ni malo nije dopalo onima koji žive u njenom komšiluku.

Iako je Oprah dobila dozvolu za gradnju ogromnog zida dužinom cijelog luksuznog imanja, komšije u Montesitu i ljudi na mrežama su ogorčeni na nju i postavljaju pitanje šta će biti s njihovim domovima ako ona u djelo i sprovede svoj plan.

Oprah je odlučila da podigne masivni zid kako bi on sav taj otpad zadržao van granica njenog doma. Ipak, to bi dovelo u opasnost mnoge građane oblasti Montesito.

Jedna poznata kompanija podnijela je zahtjev za izgradnju ovog zida i iako se nigde u dokumentu ne spominje ime slavne voditeljice,  građani ovog mjesta smatraju da je zid osmišljen tako da zaštiti samo njeno imanje.

Izvor: glossy.espreso.rs

(S.B.)

Pročitajte još