Šta doručkuje sultanija Mahidevran: Turska glumica otkrila omiljeno jelo, a zahvaljujući ovoj rutini ima zavidnu figuru

Piše: L. K. P.

Turska glumica Nur Fettahoglu proslavila se ulogom nesretne sultanije Mahivedran u historijskom serijalu „Sulejman Veličanstveni“.

Njeni problemi zaokupljali su pažlju domaće publike svake večeri, a ljepota i prefinjenost koju je emitovala kroz ulogu učinili su da je i danas mnogi vole.

Ono što o njoj rijetko ko zna jeste da je rođena u Njemačkoj, ali se još kao dijete preselila u Istanbul gdje je i odrasla. Upravo zbog toga ona obožava mediteranski način ishrane koji se zasniva na zdravim namirnicama, svježoj ribi i morskim plodovima.

Tokom kultne serije glumica je promijenila sijaset neobičnih haljina i svaka od njih stajala joj je kao salivena. Uzan struk, vitak stas i prefinjeno držanje pomogli su joj da ulogu iznese toliko dobro da je teško bilo zamisliti je u drugačijoj garderobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Za tu njenu savršenu liniju zaslužna je pažljivo odabana ishranama, a Nur je često isticala i da ima navike koje je usvojila još u detinjstvu i kojih se do danas ne odriče.

Nur je za turske medije više puta govorila kakovoli špinat i sarmu od kelja, a nikada ne može da odbije mihlamu, jelo koje se uglavnom sprema za doručak.

Kako kaže, voli da kuha i veoma je spretna u kuhinji, a pravi je gastronomski majstor kada su u pitanju razne vrste ribe koje priprema na pari. Upravo to je tajna njene vitke linije – ništa, ali baš ništa ne sprema u ulju i sa previše masnoće.

Među kolegama poznata po sujevjerju. Kako su njene kolege govorile, ključeve nosi samo na privjesku u obliku telefona jer joj on donosi sreću, a iz kuće izlazi isključivo desnom nogom, čime se štiti od uroka.

Pročitajte još