Radila je za minimalac: Evo čime se Kate Middleton bavila prije nego je osvojila princa

Piše: Azra

Danas je ona princeza od Walesa, no nisu svi poslovi koje je u svom životu obavljala Kate Middleton bili tako glamurozni. Prije nego se 2011. godine pridružila Kompaniji, kako se naziva kraljevsku porodicu, buduća kraljica radila je na nizu iznenađujuće normalnih poslova.

Foto: Instagram @_kate_middleton_royal

Uoči odlaska na sveučilište, tinejdžerica Kate prihvatila se ‘mukotrpnog posla’ te je zarađivala ‘siću’ kao radnica u luci u Southamptonu. Nakon što je završila školovanje, našla je posao u modnoj industriji te je radila kao buyer modnih dodataka u high street brendu Jigsaw. Na kraju je, prije udaje, neko vrijeme radila u kompaniji njene porodice Party Pieces.

Današnja princeza nekoć je radila u marini Ocean Village u Southamptonu. Prije odlaska na sveučilište u Škotskoj, na kojem je upoznala princa Williama, Kate je poput brojnih mladih Britanaca prihvatila slabo plaćen posao. Na njemu se zadržala četiri mjeseca.

Jedan od skipera s kojima je Kate radila u to vrijeme, Cal Tomlinson, razgovarao je s autoricom Katie Nicholl koja je napisala biografiju ‘Kate: The Future Queen’.

-Bio je to naporan posao. Kate je bila vrlo profesionalna. Baš se uklopila, iako se isticala po tome što je tako lijepa. Bila je elokventna, privlačna, kompetetna i samouvjerena, ali i jako skromna. Bila je pristojna i puna poštovanja te jako uredna. Nikad se nije šminkala, bila je prirodno lijepa, nahvalio ju je.

Kao i brojne druge studentice, Kate je jednom prihvatila posao konobarice, priznavši 2019. da je bila ‘užasna’.

Tokom emitiranja božićnog televizijskog specijala A Berry Royal Christmas 2019. princeza je voditeljici emisije Mary Berry ispričala o svom ugostiteljskom iskustvu. Naime, u jednom skeču Mary je pripremila bezalkoholni koktel i dala ga Kate da ga servira gostima.

-Podsjeća me na moje sveučilišne dane kada sam malo konobarila, našalila se Kate, a Mary ju je pitala je li bila dobra u tome.

-Ne, bila sam užasna, uzvratila je princeza.

Po završetku studija zaposlila se u velikom modnom lancu, kao osoba koja je birala modne dodatke koji su se nalazili u ponudi brenda Jigsaw. Tad je imala 24 godine, a kako je tada bila u vezi s Williamom, javnost je pratila njeno zaposlenje.

-Možemo potvrditi da se Kate pridružila našem osoblju prije dvij ili tri sedmice kao kupac dodatne opreme za Jigsaw i Jigsaw Junior. Ne možemo komentirati više od toga, poručili su iz brenda.

Kako se pisalo, Kate je pomagala i na modnim snimanjima. Vlasnici Jigsawa u to vrijeme bili su John and Belle Robinson, bliski prijatelji porodici Middleton. Taj je posao napustila 2007. godine, kad se prebacila u kompaniju svojih roditelja.

Kompanija koja se bavi nabavom dekoracija za zabave u vlasništvu je Kateine majke Carole Middleton, a osnovana je 1987. godine kad je Carole tražila inspiraciju za proslavu Kateinog petog rođendana. Shvatila je da na tržištu nema ništa slično pa je osnovala kompaniju koja zaposlenim roditeljima pomaže da pronađu sve što im treba za dječje rođendane.

Danas je to mnogo veća kompanija koja zapošljava 40-ak ljudi i posluje na međunarodnom nivou. U ponudi su im tanjiri, salvete, šoljice, šeširi, baloni, stalci za poslastice i ukrasi. Kate je u kompaniji radila kao dizajner web stranice i fotograf za kompaniju.

Posao je napustila u januaru 2011., tri mjeseca prije nego što se udala za Williama.

Izvor: story.hr 

(S.B.)

Pročitajte još