3 savjeta za ishranu zbog kojih Sofia Vergara u 51. godini izgleda isto kao u dvadesetim

Piše: Azra

Kolumbijska glumica Sofia Vergara redovno je na vrhu lista najatraktivnijih žena planete, ali njoj vitka figura nije pala s neba.

Foto: Instagram @sofiavergara

Kao i sve dame poznate po savršenom izgledu, Sofia se mnogo odriče kako bi održala svoj izgled.

Pored vježbanja, koje se podrazumijeva, Sofia ima smjernice za ishranu zahvaljujući kojima uspijeva da održi vitkost, a njena tajna nije neki rigorozan način ishrane. Štaviše, glumica je uspjela da postigne balans, tako da jede i ono što inače ne bi smjela, a u svemu joj pomažu tri ključna trika.

1.U svemu je umjerena

Prije nekoliko godina u intervjuu za Fox News Vergara je otkrila po kojim savjetima živi već dugo, a ključni je – nema preterivanja ni u čemu!

– Sve umjereno. Bez previše hrane, bez previše vježbanja, ničega ne treba da bude previše. Sve umjereno – ponovila je glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

2.Oprezna je s kalorijama

Sofia Vergara se kloni većine ugljenih hidrata i drugi se da kalorije koje unese zaista budu korisne, odnosno da hrana sa sobom nosi i hranljive materije.

Kada je riječ o količini kalorija koje konzumira, i tu je glumica umjerena – pazi da ne unese više nego što joj je potrebno da bi funkcionisala.

3.Ona donosi mudre odluke o ishrani

Kako je prije nekoliko godina pisao Hollywoodzam, Sofia Vergara gotovo uvijek dan počinje doručkom koji sadrži: jogurt, musli, čia semenke, ovsene pahuljice i borovnice.

Što se tiče ručka, obično glumica jede nemasne proteine, kao što su riba i svježa salata, a za večeru suši, integralni pirinač, povrće kuhano na pari i meso s malo ili nimalo masti.

Izvor: glossy.espreso.rs 

(S.B.)

Pročitajte još