Svjetske zvijezde koje su zbog karijere napustile obrazovanje: Zarađuju milione, a nemaju ni srednju školu

Piše: L. K. P.

Među svjetskim zvijezdama ima onih koji nisu voljeli da sjede u školskoj klupi, pa su zbog potrage za slavom odustali od škole. Iako danas imaju vrtograve cifre na računima, ove svjetske zvijezde nemaju završenu ni srednju školu.

Demi Moore

Težak život glumice Demi Moore ostavio je posljedice na njeno obrazovanje. Majka joj je oduvijek bila problematična i sklona alkoholu, a očuh je zbog neimaštine izvršio samoubistvo. Siromaštvo i teška porodična situacija su je naveli da sa 16 godina odustane od srednje škole i uđe u svijet showbiznisa.

Jennifer Lorens

Glumica Jennifer Lorens odigrala je mnoge uloge u filmova zbog kojih njen bankovni račun broji dosta nula. Takođe, kroz svoj rad stekla je veliko znanje i iskustvo, a ujedno i ostvarila svoj najveći san, da bude slavna glumica. Upravo zbog želje za profesionalnom glumom, Jennifer je odustala od srednje škole.

-Bilo mi je teško u školi. Nikada se nisam osjećala posebno pametno. Tehnički nemam maturu ni diplomu, priznala je glumica jednom prilikom.

Idris Elba

Britanski glumac i DJ, 48-godišnji Idris Elba, kojeg je prije dvije godine magazin People proglasio najseksi muškarcem na svijetu ne može da se pohvaliti laskavom titulom kada je riječ o obrazovanju. Iako je najpoznatiji po svojim glumačkim ulogama, Idris je svoju muzičku karijeru započeo kao četrnaestogodišnjak na svadbama i vrlo brzo je odustao od škole kako bi mogao da se posveti sopstvenom DJ poslu.

Nicole Kidman

Glumica Nicole Kidman je uspijeh stekla zahvaljujući ulozi u filmu ‘Skin Deep’ kada je imala 16 godina. Nakon toga, otvorile su joj se mnoge prilike pa je čak osvojila prestižni Oscar za najbolju glavnu ulogu i to za ulogu u filmu ‘Sati’. S obzirom na to da je već 1983. godine krenula s glumačkom karijerom, Nikol je odlučila da prekine školovanje kako bi se posvetila karijeri.

Daniel Radcliffe

Britanskog glumca Daniela Radcliffea javnost najviše pamti po ulozi čarobnjaka Harryja Pottera koji je bio odličan učenik u čarobnjačkoj školi Hogvorts. Ipak, u stvarnom životu, Daniel nije završio ni srednju školu, a nikada nije žalio što je zbog karijere odustao od školovanja.

– Poprilično sam siguran u svoju inteligenciju, a da sam ostao u školi, profesori bi mi uništili samopouzdanje, koje sam vratio tek kada sam se našao na filmskom setu, rekao je za strane medije.

Al Pacino

Jedan od najplaćenijih i najpopularnijih glumaca, legendarni Al Pacino u drugom razredu srednje škole napustio je srednju školu. Siromaštvo ga je natjeralo da odustane od škole i pronađe posao.

-Nisam bio dobar u školi, nisam pažljivo slušao predavanja niti sam bio skoncentriran. Moja majka imala je problema i nismo imali novca. Tada sam odlučio da moram nešto da preduzmem, rekao je slavni glumac.

Simon Cowell

Britanski producent Simon Cowell napustio je srednju školu sa samo 16 godina, a često u intervjuima ističe kako mu je to bila najbolja životna odluka.

– Ostavite školu sa 16 ako ste spremni da radite. Ne znam zašto nekoga mučiti i prisiljavati da bude na nekom mjestu ako u isto to vrijeme može da ode u svijet i shvati šta je pravi život i kako da se osamostali, priznao je Simon.

Pročitajte još