Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjira

Piše: L. K. P.

Stigla je sezona jagoda. Donosimo recept za ukusan desert koji će za tren nestati sa stola.

Sastojci za tiramisu s jagodama:

300 g piškota

200 g jagoda

70 g šećera u prahu

300 g mascarponea

2 dl slatkog vrhnja

3 dl crne kave

1 dl ruma

Tiramisu s jagodama – priprema:

Jagode očistite, operite i narežite na tanke ploške. Slatko vrhnje istucite u šlag. Mikserom razradite mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u mascarpone umiješajte šlag. Pripremite pravokutnu zdjelu po želji (vatrostalna, keramička, pleh…) u koju ćete slagati sastojke.

Pomiješajte kafu i rum. Na dno zdjele poslažite sloj piškota koje ste prethodno sa svake strane kratko umočili u mješavinu kafe i ruma. Zatim na to rasporedite polovicu kreme od mascarponea i šlaga. Na taj sloj poslažite narezane jagode. Zatim opet slijedi sloj piškota na koje ide druga polovica kreme. Na tiramisu na kraju možete prosijati malo kakaa u prahu ili naribati malo tamne čokolade, ali slobodno ga možete poslužiti i bez tog dodatka.

Pročitajte još