Eliksir mladosti omiljenih glumica: Jedne se kunu u egzotično voće, druge u napitke, a jedna se ujutro i ne umivaju

Piše: L. K. P.

Mnoge slave dame otkrile su tajnu svoju ljepote, a koja definitivno ne zahtjeva skupe proizvode ili odlazak pod nož.

Jennifer Aniston je ulogu Rachel Green dobila kad je imala 25 godina, a od tada kao da nije ostarjela ni dana i tvrdi da nije bila na zahvatima pomlađivanja već da svoju mladolikost duguje tjelovježbi, zdravoj prehrani, redovnim i intenzivnim beauty tretmanima, ali i dobrim genima. Poznato je da Jennifer prakticira takozvani povremeni post, kada jede u vremenskom intervalu od 8 sati tokom dana, a zatim 16 sati ne jede ništa. Izbjegava i ugljikohidrate kad god je to moguće, a prehrana joj se uglavnom bazira na sirovom voću i povrću, zdravim mastima i proteinima. Puno vode i osam sati sna te redovni kardio treninzi, joga, meditacija i boks također su neke od tajni njenog mladolikog izgleda, ali i vitke figure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Glumica i pjevačica Jennifer Lopez nedavno je na društvenim mrežama otkrila tajnu svoje mladolike kože.

– Pokušajte iskoristiti svoje vrijeme tako da ste pozitivni i dobri te da uzdižete okolinu. Nemojte trošiti vrijeme na to da pokušavate druge ljude rastužiti. To će vas također održati mladima i lijepima. Šaljem vam ljubav, napisala je Jennifer Lopez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman)

Glumica Uma Thurman odličan je primjer osobe koja već godinama izgleda isto i ne stari. Evo nekoliko savjeta za njegu koje primjenjuje Uma, a sada ih možete isprobati i vi:

  1. Da bi vam koža lica bila baršunasta i meka, potrebno se svakog dana umivati gelom i nakon toga nanijeti hidratantnu kremu. “Navečer nanesite kremu protiv bora”, savjetuje Uma.
  2. Redovno skidajte šminku, jer ona ubrzava proces starenja.
  3. Isprobajte i Umine kućne maske za lice: – Napravite pire od tri veća komada ananasa i dodajte tri kašike maslinovog ulja. Ostavite da djeluje 15 minuta. Enzimi iz voća uklanjaju odumrle stanice kože i sprječavaju upalu, a vitamin E iz ulja regenerira kožu. – Zgnječite zrelu papaju i bananu, a zatim dodajte žlicu margarina od suncokreta da biste dobili glatku masu. Maska treba djelovati najmanje pola sata. Daje koži vlažnost, a enzim papain čini staračke fleke bljeđa.

Donna D’Errico, zvijezda serije Baywatch, istakla je da je biljna prehrana tajna njenog mladolikog izgleda. Iako je glumica iskusila mnoge zdravstvene prednosti, D’Errico je rekla da se odlučila za vegansku prehranu nakon što je upoznala mračnu stvarnost tvorničkog uzgoja. Međutim, uočila je da joj je veganska prehrana pružila i neke druge dobrobiti.

– Doživjela sam brojne benefite, poput čišće kože, bolje probave, boljeg sna, ali to nije razlog zašto to radim. Činim to zbog životinja – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Khloe Kardashian je dugo bila nazivana „ružnim pačetom“ Kardashian klana i zbog toga je ozbiljno patila njena psiha, pa je zato u jednom trenu odlučila zlim jezicima stati na kraj i posve transformirati svoje tijelo. Krenula je u teretanu dva puta na dan – ujutro sat vremena intenzivnog kardija, a popodne dva sata vježbi snage. Uz to, promijenila je svoj način prehrane, a danas izgleda božanstveno. Čini se kao da ni dana ne stari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

Glumica Kate Hudson oduvijek je bila strastveno zaljubljena u sport, a danas ima i vlastiti brend sportske odjeće. Ova uspješna holivudska dama je nakon rođenja svog drugog djeteta 2011. odlučila vratiti se u formu rekordnom brzinom – pa je tako vježbala čak 6 sati na dan. Njena fitness rutina sastoji se od kombinacije kardio treninga i yoge, za snagu. Iako više ne provodi baš pola dana u teretani, ipak svaki dan tri sata odvaja za različite tipove treninga. Tako tokom sedmice kombinira plesne sate, yogu, kardio i HIIT treninge, a upravo je to, kako je sama priznala, tajna njenog mladolikog izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Putena ljepotica Salma Hayek jedna je od onih koje u 55. godini izgledaju fantastično.

– Još nisam napravila nikakav botoks, filere ili piling. Ponekad mislim da bih trebala napraviti nešto, ali ne znam što. Nosim šminku, ali ne kad vodim dijete u školu, rekla je glumica za Harper’s Bazaar.

Otkrila je i da je fan ružine vodice, a koristi i hidratantne kreme, dok one za sunčanje izbjegava, osim ako izlazi na sunce. Za The New York Times otkrila je da ujutro preskače umivanje.

-Nikad ne čistim kožu ujutro. Baka me naučila da noću koža nadoknađuje sve ono što je izgubila tokom dana. Ako je operem prije spavanja, zašto bih bila prljava kad se probudim, objasnila je svoju mladolikost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julianne Moore (@juliannemoore)

Riđokosa ljepotica Julianne Moore protivnica je estetskih operacija, a svoju ljepotu i u 61. godini zahvaljuje zaštitnim kremama protiv sunca, radiofrekvenciji i mikrostruji uz anti-age masažu lica, jogu, detoks od voća i povrća te izbjegavanju alkohola, šećera i mliječnih proizvoda.

Prezgodna Halle Berry ima posebnu rutinu njege kože koja uključuje nježno čišćenje lica dva puta na dan te pijenje temeljca od kostiju. Glumica koristi i jednostavne maske od prirodnih sastojaka koje se mogu napraviti kod kuće, a njihove recepte rado podijeli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

Pročitajte još