Žanamari ispričala sve o seksualnom zlostavljanju koje je pretrpjela: Tukla sam ga nogama i rukama

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @zanamari

Žanamari Perčić (41), slavu je stekla pobjedom u TV show programu „Hrvatski Idol“ 2004. godine, a danas njen rad na društvenim mrežama podržava blizu 200.000 pratitelja. Poznato je ime u našem regionu, jedna je od onih muzičarki koje plijene svojim talentom, ali i nestvarnim izgledom.

Žanamari se ovaj put na društvenim mrežama odlučila oglasiti povodom seksualnog zlostavljanja koje je i sama pretrpjela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žanamari (@zanamari)

-Žrtva nije krivac. Danas oblačimo hlače i to traperice za podršku svim žrtvama seksualnog nasilja, kojima se često ne vjeruje i optužuje ih se da izazivaju i da su to ‘same tražile’. Ne znači NE, i ne postoji opravdanje za nasilje! I sama sam u životu doživjela agresivan pristup od strane muškarca koji je doslovno završio da sam ga u obrani tukla nogama i rukama i pobjegla. Čak i iz tog grada. Neke osobe u takvom momentu ne uspiju nadjačati nasilnika, mentalno zblokiraju, a poslije čitav život snose posljedice i stigmu. Dok osobe koje su im to uradile šetaju ponosno okolo bez imalo savjesti i osjećaja krivnje. Nemojmo biti takvo društvo u kojem je to ok, poručila je Žanamari.

Pročitajte još