Borba Davida Beckhama sa zdravstvenim problemima: Noći provodi čisteći kuću

Piše: L. K. P.

Da se David Beckham cijelog života bori  s opsesivno-kompulzivnim poremećajem, do sada su tek rijetki znali, no zahvaljujući novoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji o Davidu Beckhamu, sada će o svemu saznati cijeli svijet. Tako je otkrio da zbog tog poremećaja, koji mu zagoračava život, provodi sate i sate čisteći u noćnim satima porodični dom Beckhamovih.

Bivši 47-godišnji nogometaš, koji je već otkrio kako sve u ormarima mora biti ‘kao po špagi’, u linijama i parovima, ostaje budan satima nakon što njegova jporodica ode na spavanje.

Takvo stanje tjera ga na to da svaki dan čisti svoje već iskorištene svijeće, a ne libi se ni iskritizirati suprugu Victoriju kada, primjerice, ne pospremi sol na njeno mjesto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

-Tako dobro čistim no nisam siguran da to moja žena toliko cijeni, priznao je pred kamerama Beckham i nastavio: „Kada svi legnu u krevet, ja tada hodam uokolo, čistim svijeće, stavljam svjetla na pravu postavku, pazim da je posvuda uredno. Mrzim kad siđem ujutro a tamo još uvijek stoje šoljice, tanjiri… Zamorno je ponekad obilaziti svaku pojedinu svijeću i čistiti je. Režem vosak za svijeće, čistim staklo oko nje…Znam, čudno zvuči.“

Beckhamovi žive u vili vrijednoj 25 miliona funti u londonskom Holland Parku, koju su kupili 2013. godine, a koja ima osam kupaonica, sedam spavaćih soba, teretanu i spa.

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) spada u skupinu anksioznih poremećaja, a karakterističan je po pojavi opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od OKP-a shvaćaju da su njihovi postupci iracionalni, zbog čega ih i doživljavaju neugodnim, no ne mogu ih spriječiti.

Pročitajte još