Smrt kuca na vrata, neću lagati: Glumac otvorio dušu o borbi s teškom bolešću

Piše: Azra

Michael J. Fox (61) više od 30 godina se bori s Parkinsonovom bolesti, a u posljednje vrijeme mu zdravstveno stanje pogoršalo pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Foto: Instagram @allocine

Zvijezda filmskog serijala ‘Povratak u budućnost’ dao je intervju za emisiju CBS-ovu emisiju ‘Sunday Morning’ i priznao koliko mu je teško. ‘Neću dočekati 80. godinu’, rekao je glumac, kako se može vidjeti u najavi emisije.

-Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže, ispričao je Michael novinarki Jane Pauley. Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kralježnici, no zahvat mu je ‘poremetio’ hodanje pa je počeo ‘lomiti’ i druge dijelove tijela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AlloCiné (@allocine)

Objasnio je kako je ‘veliki ubojica’ Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća.
-Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti, ispričao je Fox kojemu se mnogi dive jer se dugo bori s teškom bolesti i uvijek se trudio biti optimističan.

Michaelu su liječnici postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima te je bio posvećen porodici.

Glumac je uvijek nalazio snagu i u svojoj supruzi, kolegiciTracy Pollan (62) kojom se oženio 1988. te imaju blizanke Aquinnah i Schuyler (27) i kćer Esme (21) te sina Sama (33).

 

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još