Krenula je stopama roditelja: Sestra Emine Jahović je uspješna doktorica

Piše: Selma Bošković

Čuvena pjevačica i kantautorka Emina Jahović, na javnoj sceni se pojavila početkom 2000-ih godina i od tada je doživjela vrtoglav uspjeh, kako u regionu, tako i u Turskoj, gdje je stekla ogromnu popularnost udajom za njihovog poznatog pop pjevača Mustafu Sandala.

Foto: Instagram @yaemina @sabinajahovic

Emina privatni život nastoji čuvati daleko od javnosti. Potiče iz doktorske porodice, a Emina I sestra su veoma mlade ostale bez oca, te su posebno vezane za majku.

Kada se govori o porodici Emine Jahović u prvom planu se, što je i logično, imajući u vidu svjetsku slavu koju je postigao, neizbježno nađe njen brat Mirsad Jahović Turkčan, nekada uspješni košarkaš.

Ipak, Emina ima i stariju sestru Sabinu, koja je krenula stopama njihovih roditelja koji su radni vijek proveli kao ljekari: majka je pedijatar, dok je otac koji je preminuo 1995. godine bio kardio hirurg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

U zvaničnoj biografiji Sabine Jahović navodi se da je rođena u Novom Pazaru, gdje je stekla diplomu osnovne škole i gimnazije. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dječje psihologije završila je u Beogradu, da bi zatim deset godina radila u Dnevnoj bolnici za adolescente. Dio psihoanalitičke edukacije stekla je u Italiji, a u međuvremenu je postala član brojnih svjetskih foruma i asocijacija iz svoje struke. Danas radi u privatnoj praksi sa djecom, adolescentima i odraslima.

Sabina Jahović svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti, te je profile na društvenim mrežama podesila na privatni.

Pročitajte još