Dino Merlin: Nikoga ne treba osuđivati zato što ide za boljim životom, iskrenost je svijetu najpotrebnija

Piše: Selma Bošković

Dino Merlin je jedan od najpoznatijih bh. i regionalnih muzičara. Njegove pjesme su osvojile srca brojnih generacija. “Sve je laž”, “Deset mlađa”, “Eh da je tuga snijeg” samo su neke od hitova uz koje smo svi plakali.

INSTAGRAM: @dinomerlin

Pozadina tih tekstova krije duboku istinu o njegovoj ljubavi sa suprogom Amelom.

Dino Merlin nastupao je u Rudolf Weber-Areni u Oberhausenu, gdje je kao i uvijek oduševio publiku.

-Iskrenost je riječ koja je svijetu najpotrebnija. Trebamo biti iskreni jedni prema drugima. Mnoge teškoće, koje sada svijet ima bi bile lakše podnošljive da ima iskrenosti. Mladima trebamo napraviti igralište gdje se mogu igrati sa svojim individualizmom, ali nikoga ne treba osuđivati zato što ide za boljim životom, izjavio je za Deutsche Welle.

On je u njemačkom gradu Oberhausenu održao koncert na kojem su bile dvije pa i skoro tri generacije koje su odrasle uz njegovu muziku.

-Laska mi to što su uz moje pjesme odrasle generacije. To je nešto što je najvrjednije u mom životu iz razloga što sam nebrojeno puta susreo ljude ili čuo da su neka djeca učila jezik uz moje pjesme. To je bilo ujedno i odgovorno, ali s moje strane i zahvalno. Sada kada vidim da su arene i dvorane po Njemačkoj i Zapadnoj Evropi pune roditelja i njihove djece onda je moje zadovoljstvo još veće, naveo je.

Inače, Dino Merlin završio je bravarski zanat i prije nego što se počeo baviti pjevanjem nekoliko godina bio je zaposlen u “Pretisu” u Vogošći kao metalski radnik – kalioničar. U sjećanje na taj period svog života i svoje prvo radno mjesto, Dino je 2008. godine u proizvodnom dijelu te tvornice predstavio album “Ispočetka”.

Pročitajte još