Princeza Charlotte slavi 8. rođendan: Neodoljiv osmijeh na novom portretu

Piše: L. K. P.

Prije osam godina sve oči u Velikoj Britaniji bile su uprte u bolnicu St. Mary’s, gdje je princeza Kate rađala drugo dijete. Britanski mediji, ali i ostatak svjetskih medija, strpljivo su čekali objavu rođenja drugog djeteta princa Williama. Kada je objavljeno da se rodila djevojčica, uslijedila je euforija.

Princeza Charlotte Elizabeth Diana rođena je u jutarnjim satima, a samo nekoliko sati nakon porođaja princeza Kate je s bebom u rukama izašla pred fotografe.

Beba je po rođenju ušla u povijest. Naime, ona je prva britanska princeza rođena nakon ukidanja muške primogeniture u kraljevskoj porodici 2013. godine. To znači da Charlotte u redu za britansku krunu ne može ugroziti mlađi brat. Da se rodila kao prvo dijete princa Williama, bila bi buduća britanska kraljica bez obzira na mlađu braću.

Kraljevska porodica povodom osmog rođendana princeze je objavila njen novi portret. Charlotte je treća u redu za britansku krunu, nakon oca Williama i starijeg brata Georgea.

Princ i princeza od Walesa ne mogu biti ponosniji nego što jesu na troje djece koje su dobili tijekom 12 godina braka. Svaki njihov rođendan posebno obilježavaju, a snimljene portrete, povodom istih, potom dijele s obožavateljima britanske kraljevske porodice.

Ono što je posebno oduševilo njezine obožavatelje osmijeh je koji je otkrio da je osmogodišnjakinju nedavno posjetila Zubić vila te čeka da s rastom krenu trajni zubi.

Pročitajte još