U 68. godini preminuo hrvatski pjevač Jasmin Stavros

Piše: Selma Bošković

Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina, borio se s teškom bolesti – rakom kostiju.

Foto: Pixsell / Dusko Jaramaz

Pjevač Jasmin Stavros već dva i po mjeseca u bolnici vodio je bitku s karcinomom kostiju, a kako doznaje 24 sata, prebačen je u kliniku za plućne bolesti Jordanovac zbog komplikacija s plućima.

Stavrosa je opaka bolest zatekla unatoč njegovu zdravom načinu života. Svoj je mir posljednjih godina pronašao u vjeri i životu u prirodi, a bavio se i sportom te je praktikovao umjerenu prehranu.

Muzičar je sa suprugom Žarkom živio na selu. Naime 2008. se preselio u Dol, seoce s tridesetak stanovnika pored Jastrebarskog. Kupio je klet i uredio ga za stanovanje. Ondje se posvetio zdravom životu i molitvi.

Jasmin Stavros rođen je u Splitu. Završio je osnovnu muzičku školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Također, je dvije godine išao na sate solo pjevanja kod profesorice Ristić u Splitu koja mu je impostirala glas i naučila ga tehnikama pjevanja i disanja koje su mu omogućile ovako dugu pjevačku karijeru.

Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezijem, Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim pjevačima. Najveći financijski uspjeh mu je donijela pjesma Đuli, koju je snimio s Danijelom.

Pročitajte još