Zašto žene umanjuju, a muškarci preuveličavaju broj seksualnih partnera

Piše: L. K. P.

 

S koliko si žena spavao prije mene, je li seks s bivšom bio bolji, jeste li češće vodili ljubav, je li te više privlačila? To su pitanja koja zanimaju svaku ženu, a koja u nekim muškarcima bude nezadovoljstvo.

Pitanje o broju partnera, smatraju stručnjaci, jedno je od pitanja o kojima najviše lažemo.

Iako nije novost da muškarci preuveličavaju broj žena, a da žene smanjuju broj muškaraca s kojima su spavale, ta tema uvijek privlači pažnju. U nastavku možete provjeriti zašto lažemo o broju partnera i zašto nas uopšte to toliko zanima.

Prema istraživanju koje je proveo američki gigant za proizvodnju seksualnih igračaka, čak trećina odraslih osoba u SAD-u barem je jednom dala lažni odgovor na to škakljivo pitanje. 42 posto muškaraca priznalo je da je barem jednom lagalo bliskoj osobi o broju žena s kojima su spavali, a posebno ženi s kojom su razvijali odnos.

Žene s dugom seksualnom povijesti obično umanjuju broj partnera s kojima su spavale zbog društvene osude i etikete promiskuitetne žene. U nekim starim filozofskim raspravama mogla se čuti definicija promiskuiteta. Tada bi promiskuitetna osoba bila ona koja je u godinu dana promijenila više od jednog seksualnog partnera. Danas, kad smo se razvili kao slobodna i seksualna bića, ta definicija više ne drži vodu.

Muškarci, s druge strane, obično preuveličavaju broj seksualnih partnerica. Većina ih je priznala da to rade kako bi drugoj strani unaprijed pokazali da imaju iskustva i da će biti kvalitetno zadovoljena. Muškarci s velikim brojem partnerica osjećaju veću seksualnu snagu i muškost.

Isto je istraživanje pokazalo da žene promiskuitetnim muškarcem smatraju onoga koji je tokom života spavao s više od 15 žena. S druge strane, muškarci isto mišljenje imaju za ženu koja je spavala s više od sedam partnera.

Međutim, žene su fleksibilnije u svojem stajalištu, pa će prvo upoznati osobu, uzet će u obzir pijanstvo, usamljenost i slične faktore i razumjet će da je muškarcu ponekad potrebna pažnja, pa makar i u obliku seksa za jednu noć. Muškarci nisu toliko tolerantni – a to je ujedno i glavni razlog zbog kojega žene umanjuju broj partnera s kojima su spavale. Treba napomenuti i da muškarci puno rjeđe traže taj podatak.

Pročitajte još