Razlozi zašto neke slavne osobe ne žele imati djecu

Piše: L. K. P.

 

Priyanka Chopra (40) i američki muzičar Nick Jonas (30) prošle su godine pretrpjeli brojne uvrede na račun surogat majčinstva jer su se javile priče kako glumica nije htjela roditi kako ne bi uništila svoju figuru te holivudsku karijeru, iako to nikad nije službeno potvrđeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Priyanka (@priyankachopra)

Ipak, neke slavne ličnosti ne kriju da su se odlučile da uopšte ne žele postati roditelji.

Pjevačica Miley Cyrus je 2019. godine izjavila kako previše toga uzimamo od Zemlje i kako je svijet postao loše mjesto te ona to odbija predati svom djetetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

– Ne sviđa mi se pritisak koji ljudi vrše na mene, na žene – da si iznevjerila sebe kao ženu jer nisi rodila. Mislim da to nije pošteno. Meni stalno govore da sam bila toliko usmjerena na karijeru i usredotočena na sebe, da nisam htjela biti majka, a to je toliko sebično – izjavila je glumica Jennifer Aniston.

– Mislite li da želim dovesti djecu u ovakav svijet? Ako se dogodi, dogodi se – izjavio se glumac Leonardo DiCaprio.

Pjevačica Dolly Parton je jednom prilikom izjavila kako je odrasla u velikoj porodici te da je voljela djecu, ali da joj jednostavno nije bilo suđeno.

– Često pomislim da jednostavno nije bilo suđeno da imam djecu tako da svačija djeca mogu biti moja. Djeca mojih braća i sestara živjela su samnom tako da se osjećam kao da sam njihovoj djeci baka  – izjavila je Dolly.

– Da imam djecu, mrzila bi me, nešto bi u mom životu trebalo patiti, a to bi vjerojatno bili oni – rekla je Oprah Winfrey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

– To je težak posao, teško je uskladiti potrebno vrijeme za sebe i za moju ženu. Teško je održavati veze s onima u mom životu koje volim, ali to je samo moja perspektiva. Mislim da samo zato što ste možda dobri u nečemu za mene nije dovoljno jak razlog da to učinite, za to morate imati strast – izjavio je John Cena nakon što su mu rekli da bi bio odličan otac.

Pročitajte još