Dame plave krvi iz cijelog svijeta u Buckinghamskoj palači uoči krunidbe: Poput kraljevske modne revije

Piše: L. K. P.

Foto: John Rainford

Svjetski moćnici, predsjednici i pripadnici plave krvi družili su se u Buckinghamskoj palači na pred-krunidbenom prijemu. U sklopu mjera štednje, smanjenja troškova i nije bilo velike, službene večere, niti će je biti nakon same ceremonije. Uz kralja Charlesa bili su princ William i princeza Kate, te princeza Anne i princ Edward i njegova supruga Sophie. Mnogi su se pitali zašto Camilla nije bila na prijemu, no to nije bilo ni planirano, kraljica je imala niz drugih obaveza, te se, kako je izjavio neki od brojnih kraljevskih dopisnika “očito željela odmoriti prije napornog dana”.

I dok je prijem bio prilika za razgovore i čestitke, fotografije iz Palače, prava su modna poslastica – dame iz visokog društva, prve dame, okrunjene dame pokazale su svoj stil ili barem izbor svojih stilista. Neke među njima ipak su se istaknule i potaknule najviše komentara.

Španska kraljica Letizija

Poznata kao ikona stila, ne samo u Španiji, kraljica Letizia odabrala je haljinu Victorije Beckham zelene boje koja košta oko 1.000 eura, a kompletirala izgled mornarski plavom torbicom i cieplama brenda Nina Ricci, koje je već nosila.

 

Kate, princeza od Wallesa

Još jedna žena poznata po savršenom modnom ukusu odjenula je “kraljevski plavu” haljinu s kristalićima brenda

Self-Portrait čija je cijena 400 eura. Nosila je već poznatu srebrnu clutch torbicu i Aqua Azure Love Link sandale s visokom petom, te naušnice s dijamantima i safirima koje je naslijedila od Kraljice Majke.

 

Švedska princez Victoria

Buduća vladarica Švedske odlučila se za haljinu kratkih rukava, nježne ružičaste boje s potpisom Romanda Moureta, te Louboutinovu Loubitwist clutch torbicu u boji fuksije. Obula je pink-metalik cipele, a njezine dijamantne naušnice u obliku kapljica, djelo su ševedskog brenda Engelbert od 19.700 eura.

Jordanska Kraljica Rania

Rijetke su prilike u kojima se jordanska kraljica Rania ne istakne svojim izborom outfita. Tako je bilo i ovaj put. Njena haljina iz Schiaparellijeve kolekcije jesen-zima 23, možda nije svakome po ukusu, no situaciju je najbolje opisao netko od komentatora rekavši da kraljica Rania čak i u groznoj opravi može izgledati senzacionalno.

 

Princeza Charlene od Monaka

Podvojene reakcije izazvala je princeza Charlene od Monaka. Supruga monegaškog princa izgleda bolje negu u bilo kojoj prilici u proteklih pet godina, otkako su je nazvali “najtužnijom princezom na svijetu”. Iako je nježno plavi kombinezon u kombinaciji sa srebrnim sandalama Chaos Manola Blahnika savršeno pristajao, modni stručnjaci kažu da Buckonghamska palača nije mjesto za vrlo neformalni komad “na jedno rame”.

Pročitajte još