Kako je biti žena najboljeg nogometaša na svijetu: Messijeva Antonela ima diplomu, vlastiti biznis, a vole se od djetinjstva

Piše: L. K. P.

Od svih slavnih osoba, nekako su upravo nogometaši oni za koje čujemo da su u sretnim brakovima s ljubavima iz svog djetinjstva, a izuzetak nije ni argentinski kapitan i trenutno najbolji nogomnetaš na svijetu, Lionel Messi. On i njegova supruga Antonela Roccuzzo zaljubili su se još kao djeca, a iako ih je život bio razdvojio, ni kilometri nisu uspjeli stati na put njihovoj sreći.

Zahvaljujući Antonelinom rođaku koji je bio Lionelov dobar prijatelj, on i Antonela upoznali su se još kao djeca, no on je na kraju zbog nogometa napustio Argentinu zbog čega se godinama nisu vidjeli, a ponovo ih je povezala životna tragedija. Par je dobio dva sina prije nego što su se vjenčali 2017. godine, a godinu nakon vjenčanja, i treći su put postali roditelji još jednog sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

– Moja suprua, Antonela, ima mnogo izvrsnih kvaliteta. Stvarno se divim kako se nosi sa svakodnevnim poslovima, uvijek je dobro raspoložena i izvrsno pristupa problemima. Vrlo je inteligentna i dobro zaokružena u svim aspektima života, nahvalio je Lionel jednom svoju odabranicu, a istražili smo sve što vrijedi znati o njoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Antonela je pohađala univerzitet u Argentini i diplomirala je humanističke i društvene znanosti na Nacionalnom univerzitetu u Rosariju. Nakon toga je započela i postdiplomski studij stomatologije, no od njega je odustala kada su se ona i Lionel ponovno zbližili. Njihovo su vjenčanje koje je održano 30. juna 2017. u kasinu u njihovom rodnom gradu argentinski mediji prozvali vjenčanjem stoljeća, a proslavi njihove ljubavi pridružili su se i Lionelovi suigrači Xavi Hernandez, Carles Puyol, Samuel Eto’o te Gerard Piqué s tadašnjom suprugom Shakirom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

U novembru 2016. Antonela je objavila da je postala model za dizajnera Rickyja Sarkanyja, a godinu nakon toga je s prijateljicom  Sofijom Balbi, suprugom nogometaša Luisa Suáreza, otvorila butik u Barceloni za argentinski brend obuće Sarkany. Osim spomenutog brenda, radila je i s nekoliko fitness marki i kompanija uključujući Adidas i Stellu McCartney.

Iako nema Twitter ili Facebook, na Instagramu je poprilično aktivna pa tamo redovno objavljuje fotografije svoje porodice te promovira svoju manekensku karijeru, modne fitness linije te svoju trgovinu cipelama. Antonela i Lionel prvi su put postali roditelji 2012. godine kada se rodio njihov prvi sin Thiago. Mateo je rođen 2015., a njihov treći sin Ciro 2018. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

-Rasteš i učiš. Skupljaš iskustvo u svim aspektima života, na terenu i izvan njega. Ali, kao ljudskom biću, imati troje djece promijenilo je moj pogled na život, moj način razmišljanja, a također mi je pomoglo i da rastem. Iako uz troje djece doma nema puno trenutaka predaha, nastojimo uživati u svakoj sekundi s njima, bilo da se radi o gledanju televizije, igranju ili bilo čemu drugom. Volimo ostati kod kuće i uživati u tim trenucima – rekao je Lionel o očinstvu.

 

Pročitajte još